VUK PUTUJE PO LEK U BOLONJU: Prikupljen novac trinaestogodišnjem dečaku iz Paraćina za terapije u Italiji

Z. R.

27. 09. 2022. u 07:26

MNOGOBROJNE humanitarne akcije sprovedene u Paraćinu i širom Srbije dale su rezultat - prikupljeno je više od 100.000 evra, što je dovoljno sredstava da trinaestogodišnji dečak Vuk Vasić iz Paraćina otputuje 28. septembra u Italiju, gde će nastaviti lečenje od opake bolesti na poznatoj klinici u Bolonji.

ВУК ПУТУЈЕ ПО ЛЕК У БОЛОЊУ: Прикупљен новац тринаестогодишњем дечаку из Параћина за терапије у Италији

Vuk Vasić, Foto Privatna arhiva

Vuk, učenik Osnovne škole "Đura Jakšić", koji je sada trebalo da krene u sedmi razred, oboleo je od sarkoma kostiju tipa juing. Teška bolest dijagnostikovana mu je u martu ove godine i lečenje je započeo u Beogradu, gde je imao još jedan ciklus hemioterapije pre nego što mu je zakazan termin za prijem na bolonjsku kliniku. U toj italijanskoj zdravstvenoj ustanovi, kako kažu njegovi roditelji, primaće inovativne terapije protiv sarkoma kostiju.

Dečaka čeka višemesečna borba protiv opake bolesti, a dužina lečenja na klinici zavisiće od efekata primenjene terapije, zbog čega su njegovi roditelji dobili medicinsku vizu za boravak u Italiji u trajanju od godinu dana.

Porodica Vasić je, pre polaska u Bolonju, preko društvenih mreža izrazila izuzetnu zahvalnost svima na ogromnoj podršci koju su dobili da bi nastavili bitku za život svog sina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april