SAOPŠTAVAJUĆI da se „Vudi” proizvodi povlače sa tržišta Srbije (i regiona) zbog prisustva bakterije listerije, Uprava za veterinu navela je da listerija može da izazove trovanja hranom, „naročito kod osetljivih kategorija populacije“.

Komentari (8)

Sanja 73

23.09.2022. 13:11

Ja se bavim kontrlom bezbednosti hrane kao menadzer i radim u velikoj firmi u Svedskoj. Sistem RASFF funkcionise jer ste informaciju dobili. Potpuno je nemoguce kontrolistai svaki uvozni proizvod bez obzira da li se radi o hrani ili uvezenim igrackama koje mogu sadrzati otrove. Naravno da inspekcijske organizacije mogu uzimati ponekad uzorke,ali verovatnoca da se otkriju sve nepravilnosti je mala. Zato postoje sistemi kojii obavestavaju u slucaju da se proizvod koji ne ispunjava sve standarde nalazi na trzistu. Da ovi sistemi ne funkcionisu i da se industrijska proizvodnja hrane ne predrzava svih pravila bilo bi trovanja hranom svakodnevna pojava sa velikim brojem zrtava. Lako je kritikovati ustanove kada niste upuceni u rad istih. Demagogija…

Nekotamo

23.09.2022. 13:40

Ne jedem meso niti cu to da promovisem ali ko jede ovakve stvari? Hajde cisto meso pa da se sprema po nasim obicajima ali ove preradjevine su OTROV. Samo pogledajte na YouTube kako se samo virsle prave I nikad ih necete jesti..cijele prasice bacaju u mlin…a tek ostale stvari. Makar domace, svoje suvo meso jedi, nista iz prodavnica.. potrovase narod..

Rein ins zukunft

23.09.2022. 14:50

Wudy virsle kao i slicni proizvodi vecine drugih proizvodjaca prave se od mehanicki otkostenog mesa tzv. MOM (mesni otpad ). MOM se nalazi i u 99% pasteta i salama na trzistu Srbije, BiH, Albanije i ostalih zemalja treceg sveta. MOM je jasno naveden na deklaraciji pa ko zna da cita...

Djoka

23.09.2022. 16:58

SVI koji su imali bilo kakve zdravstvene probleme treba ODMAH da tuze: prozvodjaca, sanitarnu ili veterinarsku inspekciju, prodavca, carinu (price kako oni gledaju izvestaje inspekcije zvuce neozbiljno) i drzavu jer je omogucila, tako sto nije kontrolisala postupanje svojih organa, trovanje svojih gradjana. Zagusice sudove? Ma nije valjda? A ako neko umre? TUZITI! ODMAH! SVE! I od svih traziti obestecenje i naknadu za pretrpljeni strah i naruseno zdravlje. Pa nek posle rade to opet.