DOKTOR LAZA INSPIRACIJA MLADIH: Lazar Stošić, student Medicinskog fakulteta u Nišu, dobitnik je priznanja "Dr Miodrag Lazić"

D. M.

01. 06. 2022. u 09:24

LAZAR Stošić, student Medicinskog fakulteta u Nišu, dobitnik je priznanja "Dr Miodrag Lazić", koje u znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga dodeljuje Gradska opština Medijana. Dodeli priznanja prisustvovala je i ćerka dr Lazića, dr Nina Vujošević, na čiji je predlog nagrada i ustanovljena prošle godine, a dodeljuje je najveća niška opština.

ДОКТОР ЛАЗА ИНСПИРАЦИЈА МЛАДИХ: Лазар Стошић, студент Медицинског факултета у Нишу, добитник је признања Др Миодраг Лазић

Lazar Stošić (levo) / Foto GO Medijana

Plaketu, povelju i novčanu nagradu od 100.000 dinara dobitniku je uručio predsednik Nebojša Kocić, koji je naveo da ova nagrada predstavlja podstrek studentima medicine da se profesionalno usavršavaju, predano i odgovorno obavljaju svoju dužnost.

- Čovek kakav je bio naš dr Laza treba da bude inspiracija svim budućim lekarima i novim generacijama - naglasio je Kocić.

Lazar Stošić je, pored visokog proseka, postigao i najbolje rezultate na testiranju koje je sprovedeno u organizaciji Komisije za analizu efikasnosti studiranja Medicinskog fakulteta u Nišu i time postao dobitnik priznanja "Dr Miodrag Lazić". Po njegovim rečima, ova nagrada mu puno znači i motivacija je za njegovim daljim ličnim i profesionalnim usavršavanjem, kao i obaveza da opravda poverenje, koje mu je nagradom dato. Njegova želja je da se usavršava u oblasti biomedicinskih nauka i pedijatrije. Želi da ostane u zemlji i doprinese radu našeg zdravstvenog sistema.

Da podsetimo, Gradska opština Medijana je i u vreme korone odala počast i zahvalnost dr Lazi, projektovanjem njegovog lika i srpske zastave na Hramu cara Konstantina i carice Jelene, uz pesmu "Marš na Drinu", kojom je poželeo da bude ispraćen.

Dr Miodrag Lazić rođen je 31. maja 1955. godine u Beogradu. Kao ratni hirurg i dobrovoljac, vodio je Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je dobio orden "Svetog Save", medalju "Milan Tepić" za hrabrost, orden "Krst Milosrđa" i Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena. Preminuo je od posledica izazvanih virusom korona, 14. aprila 2020. godine, a Urgentni centar u Nišu, na čijem je čelu bio u to vreme, poneo je njegovo ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili