NOVO UPOZORENJE RHMZ: Beograd rano jutros pogodila oluja, obilni pljuskovi prete ovom delu zemlje (FOTO)

Novosti online

28. 05. 2022. u 07:30

U SRBIJI će danas biti oblačno i svežije vreme, mestimično s kišom.

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Београд рано јутрос погодила олуја, обилни пљускови прете овом делу земље (ФОТО)

Foto: A. Stevanović/Depositphotos

U istočnoj i južnoj Srbiji biće toplo i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar, samo ujutro i pre podne u južnoj Srbiji, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18, a najviša od 19 na severozapadu do 29 stepeni na istoku i jugu.

Umereno i potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom, u južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na istoku lokalno se očekuje velika količina padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 18 do 22 stepena. Na snazi će u većem delu Srbije biti i meteo alarm zbog kiše u nepogoda, a u istočnom delu i narandžasti.

Foto: Printscreen/RHMZ

Inače, RHMZ je izdao upozorenje za područje istočne srbije na veliku količinu padavina nedelju. Naime, sutra se istočnoj srbiji lokalno očekuje velika količina padavina od 20 mm do 40 mm, lokalno I oko 60 mm za 24 h.

Na severu pretežno oblačno, ponegde s kišom ili pljuskovima a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 14 stepeni, a najviša od 20 do 26 stepeni. U celoj Srbiji će na snazi biti žuti meteo alarm, osim na jugoistoku.

Foto: Printscreen/RHMZ

Promenljivo oblačno i toplije, u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, a samo je još ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 15 stepeni, najviša od 26 do 29 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna