DA LI ĆE FINSKA POSTATI HIPERSREĆNA? Politikolog Danilo Koprivica o ulasku u NATO zvanično najsrećnije države Ujedinjenih nacija

J. S.

24. 05. 2022. u 22:33

MOŽE li ulazak Finske u NATO, zvanično najsrećniju naciju sveta učiniti hipersrećnom - pitanje je kojim politikolog Danilo Koprivica započinje šezdeset devetu Zelenu debatu serijala „Dosije" na Jutjub kanalu KCNS povećenu skandinavskoj zemlji i njenim osobenostima.

ДА ЛИ ЋЕ ФИНСКА ПОСТАТИ ХИПЕРСРЕЋНА? Политиколог Данило Копривица о уласку у НАТО званично најсрећније државе Уједињених нација

FOTO: M. Stojanac

Reč je o državi koja ima najbolji obrazovni sistem na svetskom nivou, koja je lider u digitalizaciji državne uprave i iako je već pet godina unazad od strane UN proglašena najsrećnijom zemljom i dalje ima visok stepen samoubistava, alkoholizma i depresije.

Koprivica gledaoce upoznaje sa istorijskim podacima o savezništvima i ratovima, muzici i gastronomiji, demografiji i reljefu, arhitekturi i prirodnim lepotama, ilustrujući iskaze fotografijama najpoznatijih i najupečatljivijih panorama, ljudi, jela, građevina...

Kao važnu fusnotu, Koprivica navodi priču o Olandskim ostrvima, koja su zbog interesantne pozicije i statusa često bila u fokusu politikologa nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova.

U sada već stalnoj rubrici „Lepe žene prolaze kroz rad" pažnja je posvećena životu i političkim odlukama Sane Marin, kao i njenim promenljivim iskazima povodom ulaska Finske u NATO u rasponu od samo nekoliko meseci.

Govoreći o ukrajinsko-finskom iskustvu i apostrofirajući da je „Atlantska imperija oduševljena 'ulovom' Ukrajini isporučila ubojita smrtonosna oružja, a evropskim zemljicama ubojita sredstva napunjena sa eksplozivnim 'ili-ili strahom' i sa prinudom, gde su Švedska i Finska postale prve žrtve", Koprivica je najavio tribine o Srbiji i Rusiji u nastavku serijala „Dosije".

Predavanje Danila Koprivice „Dosije Finska“ može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije