"IDEM U BEOGRAD PO SINA" Nenad Periš nakon što je pronađeno telo kod Ade Huje: "Spremio sam kofer..."

Novosti online

18. 05. 2022. u 14:33

NENAD Periš, otac Mateja Periš, čije telo je, kako se pretpostavlja, jutros pronađeno kod Ade Huje, rekao je da kreće u Beograd po svog sina.

ИДЕМ У БЕОГРАД ПО СИНА Ненад Периш након што је пронађено тело код Аде Хује: Спремио сам кофер...

Foto: ATA Images

- Spremio sam kofer i idem po svoga sina u Beograd. Jutros me nazvao načelnik beogradske policije i rekao mi da je pronađeno telo nizvodno od Pančevačkog mosta i da odeća odgovara istoj odeći i obući koju je nosio i Matej. Danas ili najkasnije u četvrtak ujutru biće poznati rezultati obdukcije i DNK analize. Ja čekam već pet meseci, svi smo se nadali u dubini duše nekoj srećnijoj vesti i da će Matej biti pronađen živ. Nažalost, to nije tako i šta god bilo moram prihvatiti istinu koja je strašno bolna. Ali mene vera uči da ovo nije kraj i da ćemo se opet jednog dana sresti - rekao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša.

Svi u porodici teško se nose s činjenicom da je potraga za Matejom okončana na tragičan način, ali kaže kako sada moraju prihvatiti tu činjenicu.

- Nakon načelnika beogradske policije zvali su me i iz hrvatskog MUP-a, iz ambasade Republike Hrvatske u Beogradu, zvao me i premijer Plenković, beogradski nadbiskup mi je poslao poruku, čuo sam se i s fra Ilijom iz župe Svetog Ante. Svi oni iskazali su svoje suosećanje i ponudili pomoć. Ja se najiskrenije zahvaljujem svima njima, svim građanima Hrvatske, Srbije, svima koji su suosećali s nama, molili za Mateja. Zahvaljujem i policiji u Srbiji i Hrvatskoj na profesionalnom i ljudskom odnosu sve ovo vreme, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi - rekao je drhtavim glasom Nenad Periš.

Rekao je i kako se nije još čuo s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu, ali je odgovorio da po dolasku s posla i uoči odlaska u Beograd, pre puta treba još srediti neke formalnosti oko povratka u Split. Iako je današnjim pronalaskom tela u Dunavu kod Ada Huje potencijalno okončana potraga za Matejom Perišom, to ne znači da je policijska istraga zaključena.

- Očekujem da će policija, kao što je to i dosad profesionalno radila, nastojati da ustanovi zašto je došlo do nestanka i šta se dogodilo. Ali ono što je u ovom trenutku najvažnije i najbitnije je da je pronađen Matej. Teška je i bolna ta istina, ali tu smo gde smo - zaključio je razgovor Nenad Periš i još jednom zahvalio svima koji su saosećali sve ovo vreme s porodicom i koji su se molili za Mateja.

(jutarnji.hr)

BONUS VIDEO: 

"UGLEDALI SMO GA S BRODA" Kapetan broda: Videli smo da je telo u fazi raspadanja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)