POSADE BVP VEŽBAJU SA MALJUTKAMA I TOPOVIMA: Mehanizovane jedinice Prve brigade kopnene vojske na praktičnoj obuci (FOTO)

Tanjug

17. 05. 2022. u 19:12

U MEHANIZOVANOM bataljonu Prve brigade kopnene vojske u Bačkoj Topoli u toku je intenzivna obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

ПОСАДЕ БВП ВЕЖБАЈУ СА МАЉУТКАМА И ТОПОВИМА: Механизоване јединице Прве бригаде копнене војске на практичној обуци (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Reč je o redovnom obučavanju za izvršavanje kolektivnih zadataka u sastavu posluga borbenog vozila pešadije M-80A koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu.

Nakon uspešno završene teoretske nastave i obuke na trenažerima, vojnici na dužnostima nišandžija i vozača ovog borbenog vozila, na poligonima u kasarni praktično uvežbavaju taktičke radnje i postupke za izvršenje bojevih gađanja.

Kako bi u potpunosti bili osposobljeni za obavljanje dužnosti, tokom obuke se usavršavaju i tehnike upravljanja borbenim vozilima u različitim uslovima.

U nastavku sledi realizacija programskih školskih i bojevih gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica, na kojima će u praksi biti proverena osposobljenost vojnika za izvršavanje vatrenih zadataka.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika se u Brigadi realizuje tokom cele godine, a dodatnim osposobljavanjem, koje se redovno sprovodi u svim jedinicama Vojske Srbije, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna osposobljenost jedinice, dodaju iz Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POČETAK TREĆEG SVETSKOG RATA Medvedev ukazao na mogući scenario: To bi bila totalna katastrofa