SRAMOTA U SRCU EVROPE: Srpska deca rasterana sa trga u Briselu - mladići raširili albansku zastavu i pokazivali simbol orla (VIDEO)

Novosti onlajn/M.Stevanović

02. 05. 2022. u 22:28

JOŠ jedna sramna provokacija i maltretiranje Srba, ovog puta u centru Evrope!

СРАМОТА У СРЦУ ЕВРОПЕ: Српска деца растерана са трга у Бриселу - младићи раширили албанску заставу и показивали симбол орла (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Instagram/serbstreet.rs

Na Instagram stranici "Serbstreet" (serbstreet.rs) objavljen je snimak koji je zabeležen u centru Brisela. 

Na snimnku se vidi grupa mališana sa srpskom zastavom, obučeni u našu narodnu nošnju sa srpskom trobojkom, koji se verovatno pripremaju za neki nastup na trgu u Briselu.

U jednom momentu, dvojica mladića, pretpostavlja se, albanske nacionalnosti, prilaze im sa zastavom Albanije, koju šire iza naše dece, dok jedan od njih okupljenima rukama pokazuje simbol dvoglavog orla. 

Deca obučena u srpsku narodnu nošnju se sklanjaju, dok dvojica mladića nastavljaju da uzvikuju nešto na albanskom jeziku. 

- Ovako se mala nevina deca teraju sa svog nastupa u Belgiji. Sramota - napisano je u opisu snimka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serbstreet.rs)

Odmah nakon spornog snimka na ovoj stranici objavljena je i fotografija dece koja su dostojanstveno podnela provokaciju. 

- Podrška našim malim herojima koji su pokazali karakter i nisu negativno reagovali na provokacije! - napisano je u objavi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serbstreet.rs)

Podsetimo, grupa od devetoro srpskih devojaka i mladića bila je juče popodne u središtu incidenta na Gračaničkom jezeru, kada su u njihovom pravcu zapucala dvojica albanskih mladića na motorima, koje je zatim u razmeni oružane paljbe ranio policajac koji se tu slučajno našao, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na izjave očevidaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!