VASKRŠNJA JAJA KUPILI ZA 357.000 DINARA: Trsteničani humanost pokazali organizujući akciju sakupljanja pomoći za troje bolesnih sugrađana

S. BABOVIĆ

22. 04. 2022. u 08:12

PRAVU humanost pokazali su juče Trsteničani na dobrotvornoj aukciji vaskršnjih jaja: ukupno 43 unikatno ukrašena jaja prodata su za rekordnih 357.000 dinara! Najskuplje jaje dostiglo je cenu od 20.000 dinara. Sav prihod ide za pomoć troje bolesnih mlađih meštana, koji žive u teškim uslovima.

ВАСКРШЊА ЈАЈА КУПИЛИ ЗА 357.000 ДИНАРА: Трстеничани хуманост показали организујући акцију сакупљања помоћи за троје болесних суграђана

Dobrotvorna aukcija u Trsteniku / Foto TO Trstenik

Vaskršnja humanitarna aukcija, u oslikavanju ujedinila je slikare naivce, akademske i umetnike amatere iz Kluba likovnih stvaralaca Trstenik, Udruženja "Jefimijin vez", "Autogram", Ateljea manastira Veluće, kolektiva škola i pojedinaca.

- Poseban je osećaj da se oslikava vaskršnje jaje koje će nekom da pomaže. To znači da Vasrks stvarno donosi radost - poručuju umetnici.

Slikarske tehnike bile su raznolike: akril, tempere, zlatotisk, kolaži, oslikavanje uz korišćenje materijala, tekstila, ukrasa, a raznovrsni su bili i motivi. Osim klasičnih pravoslavnih i hrišćanskih, na jajima su osvanule i slike livade, cveća, junaka poznatih bajki, vila iz legendi.

- Najveći donatori su bili Opština Trstenik, kao i fabrike PPT Namenska i PPT TMO. Svake godine izdvoje značajna sredstva za kupovinu na ovoj humanitarnoj aukciji - kaže Vladimir Jevtić, direktor Turističke organizcije Opštine Trstenik, koja je organizovala ceo događaj u Likovnom salonu Doma kulture. - Prošlogodišnju sumu prebacili smo za 27.000 dinara. Siguran sam da novac odlazi u prave ruke.

U PPT TMO, firmi koja tradicionalno učestvuje na dobrotvornim akcijama, licitirali su vaskršnja jaja za oko 40.000 dinara.

- Trudili smo se da i pored situacije na tržištu i ove godine budemo aktivni i da doprinesemo lečenju mladih sugrađana - rekla je Miroslavka Bulatović, predstavnica PPT TMO.

Trsteničani već 16 godina organizuju ovaj plemenit događaj, iza kojeg su osim TO i Opštine, i Narodni univerzitet, Centar za socijalni rad, a podršku je dobilo više od 100 mališana i mladih.

DECA POMAŽU DVE PORODICE U VRANjU

VASPITNO-obrazovni sistem "Kreativno pero", u saradnji sa Asocijacijom roditelja, realizovao je još jednu humantiranu vaskršnju aukciju. Najmlađi polaznici su na radionicama brižljivo oslikali drvena jaja, sa željom da tako pomognu drugarima iz socijalno ugroženih porodica, a njihovi unikatni radovi našli su se na aukciji. Ukupno je prikupljeno 842.550 dinara, a cilj je da se pomogne porodicama Anđelović iz sela Radovnica i Mihajlović iz sela Toplac, blizu Vranja. Od novca će se obezbediti deo materijala za izgradnju novog doma porodice Anđelović, ali i šporet "smederevac" za Mihajloviće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista