PREMIJERKA UPUTILA TELEGRAM SAUČEŠĆA: "Ne postoje reči kojima možemo da ublažimo bol porodica nastradalih"

Novosti onlajn

01. 04. 2022. u 12:41

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodicama stradalih rudara u nesreći u rudniku uglja „Soko“.

ПРЕМИЈЕРКА УПУТИЛА ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА: Не постоје речи којима можемо да ублажимо бол породица настрадалих

Foto Tanjug

- Veoma me je potresla vest o strašnoj tragediji koja se jutros dogodila u rudniku „Soko“, u kojoj je život izgubilo osam rudara. 

Radeći jedan od najtežih poslova, oni su svakodnevno doprinosili i razvoju naše zemlje. Njihov svakodnevni trud i rad, predanost i hrabrost ne smemo i nećemo zaboraviti. 

Ne postoje reči kojima možemo da ublažimo bol porodica nastradalih. Ono što možemo u ovim trenucima, jeste da pružimo svu pomoć porodicama. 

Takođe, želim brz i lak oporavak rudarima koji su povređeni u jutrošnjoj nesreći. 

U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama, prijateljima i sugrađanima stradalih. 

Neka im je večna slava - navedeno je u telegramu. 

BONUS VIDEO: 

Ispovest još trojice preživelih rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)