DA POMOGNU LOVCIMA U PRESRETANJU: Obuka za navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni

Novosti online

01. 03. 2022. u 21:34

U JEDINICAMA 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u toku je redovna obuka oficira za navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni i pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima u vanrednim okolnostima.

ДА ПОМОГНУ ЛОВЦИМА У ПРЕСРЕТАЊУ: Обука за навођење борбене авијације у ловачкој намени

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku prolaze starešine na dužnostima oficira za navođenje u četama VOJIN, sa ciljem održavanja trenaža i usvajanja novih znanja u vazduhoplovnoj komunikaciji i kontroli vazdušnog prostora.

Ovaj segment obučavanja realizuje se zajedno sa letačkom obukom posada lovačke avijacije za izvršavanje lovačko-presretačkih dejstava i zahteva visok nivo koordinacije između oficira za navođenje i pilota, uvežbanost borbenih smena u jedinicama VOJIN i potpunu ispravnost i podešenost radarsko-računarskih i telekomunikacionih sredstava.

Težište je na uvežbavanju procedura koje se primenjuju prilikom presretanja ciljeva u vazdušnom prostoru, kako bi se brzo i efikasno avion presretač doveo u najpovoljniju moguću poziciju.

Ova obuka je od vitalnog značaja budući da se njenom realizacijom unapređuju saradnja, sadejstvo i ukupne sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja