NAJNOVIJA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA: Poznati meteorolog otkriva šta nas čeka do kraja februara i da li će opet biti snega

Novosti onlajn

19. 02. 2022. u 10:02

METEOROLOG Nedeljko Todorović najavio je kakvo nas vreme čeka do kraja februara.

НАЈНОВИЈА ПРОГНОЗА НЕДЕЉКА ТОДОРОВИЋА: Познати метеоролог открива шта нас чека до краја фебруара и да ли ће опет бити снега

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Za danas je najavio naoblačenje koje će stići posle podne, a koje će sutra usloviti padavine.

- Za sutra se očekuje kiša, ali slabijeg intenziteta. Značajniji će možda biti pad temperature za pet, šest stepeni. Ove natprosečne vrednost sutra će biti bliže onim višedecenijskim prosečnim vrednostima. U ponedeljak nas ponovo očekuje toplo vreme, a uveče kiša, pa novo osveženje u utorak i sredu.

Todorović ističe i da će do kraja februara, a najverovatnije i početkom marta biti toplo s visokim temperaturama.

- Da napomenem da su ove temperature karakteristične za mart, znači žurimo jedan mesec unapred. To se i ranije dešavalo s prirodom kod nas. Vremenske prilike nisu strogo po formuli. Ne bih rekao da je proleće došlo, ali je na pragu i zato ne treba još odlagati zimsku odeću - poručuje Todorović za TV Prva.

Kada je reč o snegu, rekao je da će snega biti na planina.

- U narednih 10-15 dana nema na vidiku da bi snega moglo biti i u nižim predelima, ali ne smem da isključim mogućnost.

Napominje da je prošle godine snega bilo i u aprilu, to ne znači da će ga biti i ove godine, ali ne treba da se iznenadimo ako se Srbija opet zabeli.

BONUS VESTI:

VETAR STVARA NANOSE VEĆE OD METRA: Sneg u novovaroškom kraju ostavio odsečene na desetine sela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu