DENISU SPAS OPERACIJA U ZAGREBU: Potrebna pomoć mladiću da se probudi iz sedmomesečne kome

Z. Gl.

28. 01. 2022. u 09:36

KOLIKO god da ima dece, roditelja boli ako im se nešto dogodi. A, kada imate sina jedinca i saznate da je doživeo saobraćajnu nesreću, da možda neće da preživi, a potom da je u teškoj komi, i sami uđete u neko komatozno stanje. Sruši vam se tvrđava koju ste gradili i ugasi svetlost koja vas je obasjavala. Iz dana u dan ležete i ustajate samo s jednom mišlju: da se probudi iz kome. A ništa ne možete da uradite.

ДЕНИСУ СПАС ОПЕРАЦИЈА У ЗАГРЕБУ: Потребна помоћ младићу да се пробуди из седмомесечне коме

Foto Privatna arhiva

Ovako, za "Novosti", govori Tanja Mihailović, majka Denisa Milovanovića (na slici), veb-dizajnera iz Sedlara kod Svilajnca, koja gaji nadu da će se njen sin probuditi iz sedmomesečne kome i nastaviti život tamo gde ga je prekinuo na Vidovdan prošle godine kada je automobilom sleteo s puta i udario u bedem. Za intervenciju u državnoj bolnici Dubrava u Zagrebu i za rehabilitaciju potrebno je oko 60.000 evra.

Denisovi roditelji nadu grade na saznanju da njihov sin može da se probudi iz kome ukoliko se uradi intervencija na mozgu i ugradi mu se stimulator u moždano tkivo. Profesor dr Tihomir Ilić, jedan od najboljih neurologa u Srbiji, uputio ih je na dr Darka Hudija i dr Marinu Raguž iz Zagreba. Posle neurološkog pretraživanja i analiza, rečeno im je da je Denis dobar kandidat za tu intervenciju, pogotovu što je iz stanja duboke ušao u srednju komu.

Prema predračunu koji je dobila iz zagrebačke bolnice, samo za stimulator im je potrebno 20.000 evra. Tanja procenjuje da će ukupno, računajući troškove operacije i rehabilitacije, biti potrebno oko 60.000. LJudi dobre volje, koji žele da se Denis probudi iz kome, pomoć mogu da uplate na žiro-račun 325-9300500237646-44 na ime Tanje Mihailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 19. MAJ 2022: Ponovo više sunca i za koji stepen toplije, popodne košava