MUP OBJAVIO NOVI SNIMAK: Ovo je kompletna rekonstrukcija kretanja Mateja Periša od izlaska iz Beton hale (VIDEO)

Novosti onlajn

12. 01. 2022. u 14:27

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova ponovo se oglasilo o slučaju nestanka Splićanina Mateja Periša.

МУП ОБЈАВИО НОВИ СНИМАК: Ово је комплетна реконструкција кретања Матеја Периша од изласка из Бетон хале (ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović/Gugl maps/Printscreen/Alo/MUP Hrvatske

Naime, Ministarstvo je apelovalo da se svi uzdrže od objavljivanja netačnih i neproverenih informacija i plasiranja u javnost video-snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

- Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem.

Foto: Nestali.hr/MUP

nestali Matej Periš

Isključuju mogućnost tuče

Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijateljima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

U potragu uključen i Interpol

- U potragu su između ostalih uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju - navedeno je u saopštenju Ministarstva. 

BONUS VIDEO: 

SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu