ISPUNJENO JOŠ JEDNO OBEĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Počeli radovi na rekonstrukciji KBC Kosovska Mitrovica!

Novosti online

23. 11. 2021. u 15:51

RADOVI na renoviranju i dogradnji Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica danas su i zvanično počeli renoviranjem Odeljenja fizijatrije.

ИСПУЊЕНО ЈОШ ЈЕДНО ОБЕЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Почели радови на реконструкцији КБЦ Косовска Митровица!

Foto: Novosti

Ovu zdravstvenu ustanovu je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, koja u Kosovskoj Mitrovici boravi povodom obeležavanja Dana opštine i Dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Stojkovićeva je istakla da je reč o projektu koji će se realizovati fazno i za koji je novac izdvojila Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Danas započinjemo prvu fazu izgradnjom zgrade Fizijatrije i rehabilitacije, površine oko 1.500 kvadratnih metara. Radimo kompletnu rekonstrukciju zgrade i nadogradnju - izjavila je Stojkovićeva, a prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Kroz faze će, kako dodaje, biti završena rekonstrukcija, dogradnja i nadgradnja kompletnog KBC-a.

- Biće to savremena zgrada koja će ispunjavati sve potrebe građana i uslovi lečenja se neće razlikovati od onih u Nišu, Kragujevcu ili Beogradu - poručila je Stojkovićeva.

Kako je ranije najavljeno, kada se završi kompletna rekonstrukcija i nadogradnja KBC u Kosovskoj Mitrovici, to će biti savremena bolnica koja će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara i imaće 559 raspoloživih ležajeva.

Načelnik Odeljenja fizijatrije pri KBC-u Kosovska Mitrovica doktor Dragiša Milović izrazio je zahvalnost u ime zdravstvenih radnika i pacijenata.

- Ovo je samo prvi korak ka rekonstrukciji i izgradnji KBC-a, znajući da je naš Kliničko-bolnički centar najznačajnija zdravstvena ustanova na Kosovu i Metohiji. Ovo je veliki dan koji će ostati upamćen u istoriji našeg KBC-a - istakao je Milović, i zahvalio Kancelariji za KiM, Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije.

KBC Kosovska Mitrovica obišli su i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, kao i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati