NEĆEMO ZATVARATI OČI NA TO: Lavrov o najgrubljim provokacijama NATO pakta

Novosti online

19. 11. 2021. u 14:00

RUSIJA neće zatvarati oči na najgrublje provokacije zemalja NATO-a i Evropske unije, uključujući podsticanje militarističkog raspoloženja u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

НЕЋЕМО ЗАТВАРАТИ ОЧИ НА ТО: Лавров о најгрубљим провокацијама НАТО пакта

Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Jutjub/Rumoaohepta7

- Nećemo zatvarati oči na pokušaje EU da podstakne militariste u Ukrajini, da organizuje nekakve vojne obuke za Ukrajince, da pripremi ukrajinsku vojsku za te akcije kojima ona stalno preti, govoreći da će silom zauzeti Donbas, pritom ne želi da realizuje Minske sporazume, a nasrće na ruski Krim - kazao je Lavrov nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Švedske An Linde.

Pritom je dodao da ta militaristička retorika i vojne pripreme u Ukrajini ne nailaze na bilo kakvu principijelnu ocenu Zapada.

Lavrov je dodao da je Moskva spremna za dijalog sa Zapadom, ali je poručio da Rusija nikome neće dozvoliti da narušava nacionalne interese zemlje u svetlu konstantnih provokacija NATO-a.

- Vidimo šta se dešava. Ali, uveravam vas, nikada nećemo dozvoliti da se naši legitimni nacionalni interesi povređuju na bilo koji način. Imamo sve da to obezbedimo - poručio je ruski ministar.

Ranije je Lavrov izjavio da se Zapadu ne dopada stabilan razvoj Rusije i to što jača pozicije na međunarodnoj sceni, zbog toga i pokušavaju da na svakakve načine vrše na nju pritisak, između ostalog sankcijama i informativnim provokacijama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)