NEOSPORNO JE DA SE NA NJEGOVOM GROBU DEŠAVAJU ČUDA: Vernici u manastiru Rakovica traže isceljenje

Novosti onlajn

15. 11. 2021. u 10:27

PATRIJARH Pavle za narod je još za života bio živi svetac, čovek ljubav, skroman predstavnik crkve koji nema auto, telefon i vozi se tramvajem...

НЕОСПОРНО ЈЕ ДА СЕ НА ЊЕГОВОМ ГРОБУ ДЕШАВАЈУ ЧУДА: Верници у манастиру Раковица траже исцељење

Patrijarh Pavle / Arhvia

Preminuo je na današnji dan pre 12 godina, ali nakon upokojenja ostao je večno prisutan. Na njegov grob u manastir Rakovica vernici dolaze da se pomole za izlečenje jer veruju da ima isceliteljske moći, a sveštenik Grigorije Marković kaže da je patrijarh 12 godina posle smrti inspirativan za svakog pojedinca.

Grob patrijarha Pavla i juče veoma posećen, Foto Z. Jovanović

- Propovedao je o ljubavi Boga za svet, gajio je vrlinski život, koji nam je izgledao kao nebeska slava na čoveku, svojim životom je to svedočio - započeo je priču sveštenik hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene na Voždovcu u jutarnjem programu Kurir televizije.

Verski analitičar Željko Injac povodom isceljenja i svedočanstva o čudima sa groba patrijarha Pavla konstatuje da je vera zanimljiv fenomen.

- Ne možemo da sporimo da se zbog vere dešavaju čuda. Narod veruje da je imao sveti život, da je bio svetac, pa su se u skladu sa tom verom i ponašali. Narod je crkva, a svedočanstvo crkve je ono što kanonizuje svetitelje u pravoslavlju. Narod je bio vezan za patrijarha zbog sudbonosnih i istorijskih dešavanja u tom momentu, a bili su ratovi, krize, izbeglištva... On je sam prethodno bio na tim prostorima i nekako je narod u patrijarhu Pavlu, koji je simbol crkve, video oslonac - rekao je Injac i dodao da patrijarh nikada nije pričao sa mržnjom o nekim narodima jer je umeo da se postavi iznad verskih i nacionalnih podela.

Marković dodaje da je našim prostorima bio potreban mirotvorac kakav je bio patrijarh Pavle:

- Crkva kad posvedoči sa svojim životom i dalje svedoči ljubav Božju koju je Pavle poslao u svet.

BONUS VIDEO: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju