ZAPALITE SVEĆE ZA STRADALE U VUKOVARU: Patrijarh Porfirije pozvao na molitvu za sve ubijene i nestale u ovom gradu

Tanjug

14. 11. 2021. u 13:22

PATRIJARH srpski Porfirije pozvao je danas vernike da zapale sveće za sve stradale i nestale u Vukovaru.

ЗАПАЛИТЕ СВЕЋЕ ЗА СТРАДАЛЕ У ВУКОВАРУ: Патријарх Порфирије позвао на молитву за све убијене и нестале у овом граду

Foto: SPC

Patrijarh Porfirije je, na liturgiji u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, istakao da je čovekov život svetinja i da oduzeti nekome život jeste udar na svetinju i uzimanje svetinje, preneo je portal Novosti.

Ukazao je da je Vukovar bio grad simbol saživota različitosti i zajednice u kojoj, kako je rekao, "sapostoje oni koji su različiti po raznim parametrima", a da se danas gotovo prepolovio.

- Molim vas da, kao i svake godine, upalimo jednu molitvenu sveću za sve koji su tamo postradali. Kao i da uputimo molitvu za sve koji su nestali i kojima se ne zna grob - rekao je Porfirije.

Srpski patrijarh je pozvao vernike da uputo molitvu za sve postradale u Vukovaru, za sve nevine žrtve i da mole Boga da u svetu među ljudima vladaju mir, razumevanje i poštovanje.


 

BONUS VIDEO: OVDE JE JEDAN OD NAJSTARIJIH SRPSKIH HRAMOVA: Manastir Klisura je duhovni centar i monaška oaza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!