BURNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Tiodorović otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata - "O tome se nije ni raspravljalo"

Novosti online

04. 11. 2021. u 19:04

KRIZNI štab je danas zasedao, i prema rečima dr Branislava Tiodorovića sednica je bila vrlo burna.

БУРНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Тиодоровић открио шта се дешавало иза затворених врата - О томе се није ни расправљало

Foto: I.K.

- Sednica kriznog štaba bila je s velikom diskusijom, raspravom, sagledavanjem i analizom postojećeg stanja i onoga što je moguće postići. Medicinski deo kriznog štaba tražio je mnogo više od onoga što je usvojeno, tako da smo mi još od juna, od kada tražimo kovid propusnice nezadovoljni. Ali, kovid propusnice ne mogu da budu uvedene 24 sata jer je predočeno da država nema uslova za sprovođenje nadzora, kontrole i oštrog kažnjavana. A da se računa da će od 20 časove moći da se sprovede kontrola i kažnjavanje - kaže prof. Tiodorović i dodaje:

Osnovni cilj uvođenja propusnica bio je povećanje obuhvata vakcinacije, što smo i delimično postigli uvođenjem propusnica u ugostiteljske objekte od 22 sata. A očekuje se da će najnovija mera, da one važe od ponedeljka, od 20 sati, pa i u kockarnicama, povećati obuhvat vakcinacije.

On navodi da se nije ni raspravljalo o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Prof. Tiodorović kaže i da je produžen, kako je i očekivano, jesenji rasput i da traje devet dana.

- Pozitivan rezultat toga može biti postignut jedino ako roditelji i učenici shvate ovu odluku kao doprinos sprovođenju preventivnih mera kojima će se smanjiti kontakti. Molim roditelje i učenike da to ozbiljno shvate, a ne da trče u tržne centre i kafiće - kaže dr Tiodovorić.

(Kurir)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo