PROFESOR Miloš Ković dobio je podršku velikog broja intelektualaca u svojoj pravičnoj borbi da nezavisna komisija odlučuje o njegovom izboru za redovnog profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Komentari (2)

Rada Micic

03.11.2021. 00:19

Postovanje i podrska patrioti, profesoru Milosu Kovicu. Kad vidim potpise podrske, verujem da za nas kao narod jos uvek ima nade. Bezrezervna podrska profesoru Kovicu iz Toronta!

Veslac

04.11.2021. 01:42

Mozda je pravi (u stvari krajnji) trenutak sada kada su se srpski intelektualci okupili da podrze dr. Kovica u borbi protiv anti-srpske garniture na Filozofskom fakultetu da podignu svoj pogled I pogledaju dalje od svog nosa. U pitanju je istinita srpska istorija a ne ona koju nam je namtnuo Vatikan a nastavila komunisticka nomenklatura. Nekoliko prethodnih poziva je bilo neuspesno posto je mnogima od potpisanih intelektualaca vaznija sopstvena karijera I komfor. Oni pazlijivo paze da se ne zamere globalnim centrima moci u senci koji odrzavaju ovaj lazni istorijski narativ. Ugaoni kamen falsifikata srpske I svetske istorije je navodno doseljavanje Srba na Balkan u 7.v. Time je ponisteno vise hiljada godina srpske istorije I iz nje isterani starosedeoci Balkana, vincanska civilizacija I kultura, najstariji evropski jezik I pismenost, Aleksandar Veliki, Dioklecijan, Konstantin, Likinije, Justin, Justinijan, Spartak, desetina drugih rimsko-srpskih imperatora, Homer I Ilijada, Arijevci, balticki Srbi I njihove knezevine, prvobitno hriscanstvo, milioni stradalih Srba I njihovih predaka kojima je cak odreceno pravo da su ikada postojali I koji nas iz dubine istorije gledaju I cekaju svoje potomke da ih se sete. Dakle, mozda bi ovi intelektualci mogli da traze od istoricara da se javno izjasne I prezentuju dokaze o navodnom doseljavanju Srba. Zalosno je da SVI zvanicini srpski istoricari, jedini u regionu, zastupaju tu teoriju koja je protiv zdravog razuma dok cak I seljaci na pijacama razgovaraju o isitinitoj srpskoj istoriji. Od svih potpisanih, hteo bih da izdvojim Emira Kusturicu, koji je ranije govorio o Blagotinu da jos jedanput preuzme inicijativu I javno postavi ovo pitanje, koje je verovatno najvaznije za srpski identitet I opstanak i bez cega nema ni buducnosti.