LEKARI O STANJU UPUCANOG SRBINA: Ime mu je Srećko i retko sam viđao da čovek ima toliko sreće

Novosti online

14. 10. 2021. u 11:31

DIREKTOR Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je da je zdravstveno stanje povređenog Srećka Sofronijevića trenutno stabilno, ali se nalazi na intenzivnoj nezi i opasnost po njegov život nije prošla.

ЛЕКАРИ О СТАЊУ УПУЦАНОГ СРБИНА: Име му је Срећко и ретко сам виђао да човек има толико среће

Foto: Printskrin

- Povređeno je deset naših sugrađana. Ono što je posebno tragično je da nam je jedan pacijent teško povređen, na njega je mučki pucano s leđa. Hvala Bogu, preživeo je povrede, hitno je operisan, metak je izvađen, i dalje se nalazi u jedinici intenzivne nege. Trenutno stabilnog stanja, ali ne znamo kako će se stanje razvijati, noć je proveo mirno uz povišenu telesnu temperaturu, prima adekvatnu negu - rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

 

Doktor je naglasio da postoji još jedan pacijent u istoj ustanovi, doživeo je povredu od šok-bombe tako što je ona eksplodirala na nekih 20 centimetara od njega, bomba ga je bacila, udario je u tupi predmet i zadobio kontuzije grudnog koša. Nalazi se na intenzivnoj nezi i u stabilnom je stanju.

- Ostalih osam naših sugrađana, nažalost, nisu želeli da budu zadržani na lečenju. Svojom voljom su se vratili ponovo svojim najmilijima zato što su brinuli za njih, a povređeni su od suzavaca, gumenih metaka i šok-bombi - rekao je lekar.

- Upucan je sa leđa. Pravo ime mu je Srećko, i ja ovoliko godina radim kao lekar, i retko sam video da čovek ima toliko sreće. Pazite, metak udara u lopaticu, ne ide u pravcu srca, nego ide gore, lomi drugo rebro, ne kači bitne krvne sudove vrata, ni karotidu ni ništa, prolazi na dva tri milimetra od njih, kači periferni krvni sud i završava u mišiću. U tim strašnim okolnostima moglo je biti mnogo gore - rekao nam je jedan iz tima lekara koji je brinuo o njemu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...