POSLE TRI DANA TAKMIČENJA SPSKI VOJNICI PRVI, RUSI DRUGI: Sledi najzahtevniji ispit "Trka heroja" na Međunarodnim vojnim igrama u Kraljevu

G. Ć.

02. 09. 2021. u 18:51

POSLE tri dana atraktivnih nadmetanja na strelištu u Žiči i na vojnom poligonu na Beranovcu nadomak Kraljeva, kao i dana zasluženog odmora, Međunarodno takmičenje jedinica vojnih policija „Čuvar reda“ ulazi u očekivano neizvesnu završnicu.

ПОСЛЕ ТРИ ДАНА ТАКМИЧЕЊА СПСКИ ВОЈНИЦИ ПРВИ, РУСИ ДРУГИ: Следи најзахтевнији испит Трка хероја на Међународним војним играма у Краљеву

Foto G. Šljivić

Pred poslednju i ujedno najzahtevniju disciplinu „Trka heroja“ koja je na programu u petak, blagu prednost kao prvoplasirana u generalnom plasmanu ima ekipa Srbije ispred tima Ruske federacije i, ukoliko se ne dogode neke nepredviđene okolnosti, ove dve ekipe, prema svemu do sada viđenom, boriće se za naslov pobednika i zlatnu medalju u ovoj disciplini. Za najniži stepenik pobedničkog postolja favoriti su Kazahstan i Iran, dok su, realno, male šanse da se u borbu za odličja umešaju Kipar i Katar.

Foto: G. Šljivić

Odluka o ukupnom pobedniku i konačnom plasmanu svakako će pasti u disciplini „Trka heroja“ tokom koje će takmičari imati zadatak da savladaju ukupno 30 različitih prepreka na šumskoj stazi dugačkoj 12 kilometara. Po rečima učesnika, biće to pravi test fizičke, psihičke i taktičke spremnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 26. MAJ: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas i u narednih sedam dana