SLIKARKA I POLICAJAC SNIMAJU FILM: Sledeće godine počinju realizaciju akcione drame

J. Ilić

02. 09. 2021. u 13:33

SMEDEREVCI Jovana Atanacković (29) i Edi Saša Đorđević (52) su izabrali ljubav ili je ljubav izabrala njih.

СЛИКАРКА И ПОЛИЦАЈАЦ СНИМАЈУ ФИЛМ: Следеће године почињу реализацију акционе драме

Foto Privatana arhiva

Ili oboje. Udružili su godine, strasti i duše u umetnosti. Ona se bavi slikarstvom i specijalnim efektima na filmu. On je policajac koji je pomirio hevi-metal i književnost.

Jovana je talenat za boje i slikanje ispoljila još u vrtiću. Igrala se tada, ali se igra nastavila i prerasla u životnu ljubav. Školovala se za ekonomiju i brojke, ali je, ipak, izabrala boje. Radi šminku i specijalne efekte za filmove, za naše i strane glumce. Radila je i festival naučne fantastike, TV emisije, reklamne spotove, šest epizoda poslednje sezone TV emisije "Tvoje lice zvuči poznato"...

Foto Privatana arhiva

Saša je čovek u kojem su se susrele tri gotovo ravnopravne duše: oficir policije, muzički stvaralac "metalac" i talentovani književnik-romansijer. Ličnost čudesne energije i predanosti. Završio je Kriminalističko-policijsku akademiju, i u činu majora policije upravlja opasnim situacijama u Operativnom centru smederevskog Sektora za vanredne situacije. Autor je "Trilogije o slobodi" koju čine istorijski romani "Janičar", "Ustanik" i "Četnik," kao i krimi romana "Doktor".

A, logo i omot za drugi album Edijevog benda i korice za njegov roman "Doktor", radila je upravo Jovana. Ovaj "dvojac" kroz životne mirne i nemirne vode vesla skladno. Nisu se tražili. Našle su ih iste note.

Foto Privatana arhiva

- Upoznali smo se pre deset godina na jednoj svirci, jer volimo sličnu muziku. Našli smo se, što bi se reklo. U životu, i poslu, dopunjujemo se - kaže kroz smeh Edi.

Godine su za njih samo brojevi jer žive za umetnost i izazove. Trenutno udruženim snagama rade dva kratka filma.

- Po našoj zbirci pripovedaka "Leptir", napisao sam scenario za film, postapokaliptičnu akcionu dramu. Radnja je smeštena u 2027. godinu, posle sveopšteg unišatavajućeg rata na planetarnom nivou. Mnogi ozbiljni ljudi su pročitali scenario i podržali ga. Imamo sjajnu ekipu, vrsne glumce - priča Edi.

Film će se snimati u Smederevu, a snimanje će početi najverovatnije sredinom sledeće godine.

- Ne postoji ovakav film. Zanimljiva, višedimenzionalna, neobična priča koja ima nacionalnu notu, elemente horora, religije, folklora. Imamo veliku veru u taj film. To nam je životno delo - kaže Edi.

Dok se Jovana priprema za naporne filmske setove i šminkanje po dvadesetak glumaca dnevno, Edi je spreman da od epizodiste postane glumac sa prve linije. Kaže, napisao je glumačku rolu po sopstvenoj meri. Čitav film će tako biti smederevska priča. Par će, osim glumačke, u filmu potpisivati i originalnu priču, scenario, lokacijski menadžment, masku, šminku, koprodukciju.

Za njih, sve što je trebalo da se desi - desilo se, i sve što će se desiti - zaslužili su. Kao i jedno drugo.

PROJEKTI

PUBLIKA je Edija mogla da vidi u filmu "Južni vetar", serijama "Državni službenik", "Komšije" i "U srcu zločina". Ima zapaženu ulogu u australijsko-srpskom filmu "Hir bi Dregons", koji čeka prikazivanje, a za koju ga je Jovana šminkala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju