SRPSKI TENKISTI U POLUFINALU: Pripadnici Vojske Srbije na Tenkovskom biatlonu pokazali zavidnu veštinu (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

29. 08. 2021. u 17:31

TENKISTI Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u veoma jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

СРПСКИ ТЕНКИСТИ У ПОЛУФИНАЛУ: Припадници Војске Србије на Тенковском биатлону показали завидну вештину (ФОТО/ВИДЕО)

Foto MO Srbije

Tri srpske posade u individualnim trkama su pokazale zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja topom i spregnutim mitraljezom, što im je donelo plasman među osam najboljih ekipa u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara.

Polufinalne štafetne trke biće održane 31. avgusta i 1. septembra, a nakon današnjeg žreba znaće se kada naši tenkisti izlaze na stazu. Za razliku od individualnih trka koje se voze tri kruga i tenkovske posade kreću u razmacima, polufinale je posebno atraktivno jer se vozi u četiri kruga i sve ekipe kreću istovremeno.

Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija. Na ovom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmiče se u pet disciplina – „Čuvar reda“, „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“, „Vojni reli“ i „Armija kulture“.

Pogledajte BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POČASNI LET PILOTA NEBOJŠE NAD TITELOM: Svečanost i knjiga u čast branilaca zemlje od NATO agresije u varoši sa tri reke