POVODOM teksta novinara Davida Goldmana "Ova sramotna zloupotreba holokausta mora odmah da prestane" objavljenom u "Jeruzalem postu" o zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac, reagovao je direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić u autorskom tekstu za pomenuti medij.

Komentari (6)

Antifa

18.08.2021. 10:28

Crna Gora (Milo) je platila odštetu za svih 220 hrvatskih logoraša, svakome po10-15.000 E. A za tužbu Srbiji sprema se oko 30.000 hrvatskih logoraša, koje su tokom rata 90ih izvukli iz Hrvatske i odveli u logore u Srbiju... sve će se to rešiti na sudu(Milo bi trebao biti svedok). Neće tu nikada biti mira sve dok se neće prebrojati zrtve u Jasenovcu, sa Međunarodnom komisijom i savremenom forenzikom i DNK analizom utvrditi ko su i šta su i kako su umirali, da li od gladi ili bolesti ili od noža i metka i utvrdito konačan broj jednom za sva vremena. Na kraju i doneti Zakon o kažnjavanju negiranja i umanjivanja ili preuveličavanja brojki tog genocida i tako puniti državnu kasu od bolesnika....KAKO NEKO MOŽE BITI PROTIV TOGA I ZAŠTO? Srpski genocid 90ih se ne sme negirati, to je ko da opet ubijate žrtve! Evropa treba da uvede sankcije Srbiji ko one 90ih, da traju sve dok ne donese Zakon o kažnjavanju negiranja srpskog genocida. To bi pre svega bilo humano, a i sprečilo bi se ovo sustavno širenje mržnje...

buki

24.08.2021. 02:09

@Antifa - Toliko mržnje ima u vašem tekstu, curi i kipi iz svake rečenice, pa bi bilo dobro da potražite neku stručnu pomoć radi sopstvenog mira.

marina

18.08.2021. 10:37

nije mi jasno da takav tekst izadje u jevrejskom listu niko me ne moze ubediti da iza ovoga stoji odvratna namera i dajte vise da preispitamo i odnos americkih pripadnika jevrejske zajednice u napadima na srbiju koji su krenuli pre 30 godina nisu samo oni zrtve holokausta pa da se samo njihove zrtve priznaju na kraju krajeva koje korene vuce Olbrajtova?

ja

18.08.2021. 10:37

Ukupan broj zakanih nekoliko hiljada!!!??? A samo su u takmicenjima ko ce vise zaklati Srba, desetak ustasa za jedno vece ubijali vise od 15 hiljada Srba! Zasto cuti Srbija?

Nikola Uzelac

18.08.2021. 12:08

Поздрављам Ристићев одговор, мада је могао да спомене реалне, а не само шминкане процене (мпр. јаме по Х. и бачени у Сави). Он се, иначе, није прославио лечењем свог народа од "митоманије" и сличним мејнстрим наступима. Међутим, ту где је сада могао би да се искупи за раније понашање ако настави жешће да одговара на овакве медијске нападе непријатеља.

buki

24.08.2021. 02:15

@Nikola Uzelac - Ristićev odgovor mi još gnusniji od laži ovih kojima je odgovorio. Bolje da je ćutao. Znate ono ''nemoj čiko više da me braniš''?