RHMZ IZDAO DVA UPOZORENJA: Upaljen meteoalarm zbog obilnih kiša - moguće izlivanje reka

Novosti online

20. 07. 2021. u 07:26

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom.

РХМЗ ИЗДАО ДВА УПОЗОРЕЊА: Упаљен метеоаларм због обилних киша - могуће изливање река

Foto: P. Milošević

Na području Srbije još danas se očekuje lokalna pojava jačih pljuskova sa grmljavinom (uz količinu padavina veću od 20 mm za 3 h) sa tendencijom postepene stabilizacije vremena posle podne i uveče. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

Objavljeno je i hidrološko upozorenje u kojem se navodi da su na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom današnjeg dana mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

Foto: Printskrin RHMZ

Na snazi je narandžasti meteo alarm u istočnoj, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji zbog obilnih kiša i grmljavine.

Meteoropatske tegobe mogu imati srčani bolesnici, kojima se preporučuje smanjena fizička aktivnost, a oprez se savetuje i osobama sa respiratornim obolenjima.

Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost, pa se i učesnicima u saobraćaju preporučuje dodatni oprez.

Inače, u Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a više padavina očekuje se u prvom delu dana.

Od podneva na severu, do kraja dana i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od 16 do 20, najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MLAĐI JE KRENUO OČEVIM STOPAMA: Ovo su sinovi Nebojše Glogovca (FOTO)