DELEGACIJA VS U EGIPATSKOJ FABRICI TENKOVA: Ministar Stefanović završio trodnevnu posetu prijateljskoj zemlji

Novosti online

14. 07. 2021. u 21:17

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Egipatsku fabriku tenkova "200" nadomak Kaira, Međunarodni medicinski centar i jedinicu "777" snaga za specijalne operacije, čime je završio trodnevnu zvaničnu posetu Egiptu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ДЕЛЕГАЦИЈА ВС У ЕГИПАТСКОЈ ФАБРИЦИ ТЕНКОВА: Министар Стефановић завршио тродневну посету пријатељској земљи

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

On je kao izuzetno povoljne ocenio razgovore sa egipatskim zvaničnicima i zahvalio egipatskom kolegi Mohamedu Ahmedu na veličanstvenom dočeku.

- Prilikom posete vojnom industrijskom kompleksu video sam kakve su mogućnosti egipatske vojne industrije a razgovarali smo o konkretnim projektima u kojima ćemo moći zajednički da razvijamo moderna oruđa budućnosti. Takođe i da vidimo šta naša vojna industrija može da uradi za egipatsku vojsku - naveo je ministar.

Osvrnuo se i na posetu Međunarodnom medicinskom centru i istakao da je saradnja sa Egiptom u oblasti vojnog zdravstva veoma važna za Srbiju.

- Kroz Memorandum koji smo potpisali sa egipatskim Ministarstvom odbrane imaćemo priliku da u narednom periodu razvijamo i ovu vrstu saradnje - naglasio je on.

Govoreći o poseti specijalnoj jedinici "777", Stefanović je pohvalio njihovu spremnost i obučenost i naveo da se razgovaralo o mogućem zajedničkom uvežbavanju naših snaga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest