SRPSKI TENKISTI NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Ovako izgleda poslednje “glancanje” pred Tenkovski biatlon u Rusiji (FOTO)

Novosti onlajn

08. 07. 2021. u 18:51

TENKISTI Vojske Srbije ušli su u završnu fazu priprema za učešće na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini Tenkovski biatlon — prestižno takmičenje koje će se krajem avgusta i početkom septembra održati na poligonu Alabino, nedaleko od Moskve.

СРПСКИ ТЕНКИСТИ НА ПАСУЉАНСКИМ ЛИВАДАМА: Овако изгледа последње “гланцање” пред Тенковски биатлон у Русији (ФОТО)

Foto MO Srbije / VS

Biće to osmi nastup pripadnika Vojske Srbije na Tenkovskom biatlonu, na kome se očekuje učešće ekipa iz više od 20 zemalja.

U završnoj fazi priprema koje se realizuju na poligonu „Pasuljanske livade“ objedinjeno je gađanje kompletnim kolektivnim naoružanjem tenka. Na osnovu postignutih rezultata gađanja, brzine i kvaliteta pripreme za gađanje i rada posade kao celine, biće odabrane tri takmičarske i jedna rezervna posada koje će predstavljati Vojsku Srbije na takmičenju u Ruskoj Federaciji.

Format Tenkovskog biatlona je isti kao i prošle godine, uz manje izmene. Posade tenkova imaju zadatak da za što kraće vreme pređu stazu dužine oko 4100 metara, pravilno savladaju prepreke na njoj i pogode ciljeve tenkovskim topom, spregnutim i protivavionskim mitraljezom. Takmičenje se sastoji od individualne trke, polufinalne štafetne trke i finalne štafetne trke.

Za uspeh na ovom takmičenju neophodna je odlična fizička sposobnost takmičara pa se svakodnevno nakon uvežbavanja na tenkovima realizuje i fizička obuka. Iako pripreme traju već tri meseca, radni elan, entuzijazam i želja za usavršavanjem veština vidljivi su na svakom uvežbavanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!