TEMA O SRBIJI 1939-1945. jedna je od najsloženijih iz najnovije istorije. Koliko do juče, laicima je moglo izgledati da je o njoj sve rečeno, zahvaljujući poplavi političkih ocena, prigodničarskim i publicističkim spisima, neumerenom slavljeništvu i zahuktaloj propagandi koja je nastojala da ovekoveči pobednike.

Komentari (4)

električar

07.07.2021. 18:42

Kapital, kao i druge grupacije, ima interes da bude gazda svetu i ljudima uopšte. Kapital ima mnogo načina da prevari ljude, da napravi zbrku u narodu i da se na razne načine održava "na površini". U jednom momentu kapital je "popustio", na slučaju Socijalističke Samoupravne Jugoslavije i na "slučaju" pokreta nesvrstanih. Kad je uvideo da odatle može da mu zapreti velika opasnost, kapital je iskoristio glupost i slabosti naroda i uspeo da to prevazidje raznim krvavim sukobima koje je izazvao, izmedju ostalog i u Jugoslaviji. Sad je maksimalno ojačao i nastavlja svoja "dejstva". U tome je suština !

Pera

07.07.2021. 19:28

Rat je režiran u čemu je učestvovao jevrein iz mađarske austrougarski oficir broz tito koi je zajedno sa jevreinom hitlerom( dokazano analizom dok u danskog institutu za genetiku 2019e) završio u pečuju obaveštenju akademiju dakle 1943e u jajcu u sred rata kada se nije znao krajnji rezultat tito je osmislio sfrj i njeno razaranja emitovao jevrejske šifru grb sa 6 baklji vatra simboliše razaranja dakle sfrj i u tom šifru razaranja te sfrj koje je sproveo tito2 jevrein iz mađarske soros!

Predrag

08.07.2021. 03:47

Sve u svemu Srbija je u svim ratovima u 20 om veku bila na strani pobednika zla a u miru postajala krivac i optuzivana za loseg momka koji eto ubija neprijatelje covecanstva i to je to .

Nada

08.07.2021. 07:52

Konkretna pitanja traže konkretne odgovore. Britanska spoljna politika je patron Jugoslavije od 1916. Zna se i funkcija Male Antante. Zna se i pozadina puča 27.03.1941.Znaju se i posledice. Ali, ne zna se do kraja odnos Tito i Čerčil i Kralj Petar II. Tito je do prvih izbora držao funkcionere i ambasadore Kraljevine Jugoslavije radi privida i to posebno u spoljnoj politici, diplomatiji, sa druge strane je imao AVNOJ koji je još 1943.zabranio Kralju povratak u zemlju. Nemoguće je ne zaključiti 3 stvari: 1. Čerčil je obmanuo Kralja 2. Tito i Čerčil su sve izrežirali i prema van i prema unutra 3. Čerčil i Tito imali su podršku ljudi iz Londona - i Simovića i Subašića i Grola. Ostaje ipak otvoreno za traženje i konkretnih dokumenata u britanskom FO: da li je Čerčil bio upoznat sa svim odlukama AVNOJA?