ČIM UJUTRU ODETE U KUPATILO URADITE OVU VEŽBU: Doktorka Mima o problemu koji muči 350.000 Srba (VIDEO)

Novosti online

27. 06. 2021. u 20:54

UČESTALO mokrenje je problem koji pogađa ogroman broj ljudi, ali se o njemu ne govori dovoljno. Može biti čak i simptom raka, i važno je da promene u obavljanju ove fiziološke potrebe prijavite lekaru, rekla je ginekolog dr Mima Fazlagić.

ЧИМ УЈУТРУ ОДЕТЕ У КУПАТИЛО УРАДИТЕ ОВУ ВЕЖБУ: Докторка Мима о проблему који мучи 350.000 Срба (ВИДЕО)

Foto: Printskrin K1 TV

Ako većeg zdravstvenog problema nema, ali imate problem sa učestalim mokrenjem, postoji vežba koju možete raditi koja će ojačati mišiće male karlice i olakšati vam.

- Ujutru rano, kada je bešika potpuno puna i odemo u kupatilo, uradite ovu vežbu. Pokušajte da voljno prekinete mlaz urina. To je najbolji način da naučite i ojačate te mišiće, videćete da to nije lako uraditi naročito posle porođaja, ali ako se vežba to pomaže da se ovaj problem ne javi - objasnila je dr Fazlagić na K1. 

Postoji li period kada je učestalo mokrenje normalno?

- U nekom obimu, posle porođaja se uvek javlja i pacijentkinje to umeju da protumače. Ako je nešto što se poboljšalo za mesec dana, ili nestalo, ali ako vidi da problem opstaje mora da kaže lekaru na kontroli da bi se na vreme brinulo i o tome - rekla je ona. 

Šta uzrokuje slabljenje bešike?

- Mišići karličnog dna, i kod muškaraca i kod žena. Kod muškaraca to može biti i problem sa prostatom, zadebljanje zida mokraćne bešike, a kod žena je zaista takva anatomija da slabljenje mišića karličnog dna odmah vodi u ovakve simptome - rekla je dr Fazlagić.

Ginekolog za žene, a urolog za muškarce, adresa su ako primetimo problem s mokrenjem.

- Ovo nije problem koji skraćuje život ali ruši njegov kvalitet, nekada možemo lakim vežbama ili suplementima to da popravimo - kazala je ona.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)