SPREMNI I MLADENCI I SALE: Beogradski ugostitelji u pripravnosti, čekaju maturante, svatove i njihove goste

S. V.

15. 06. 2021. u 10:22

BEOGRADSKI ugostitelji i vlasnici sala za proslave spremni su da dočekaju mladence, goste i maturante. Gotovo svi vikendi u julu, avgustu i septembru odavno su rezervisani, a telefoni menadžera ne prestaju da zvone i dalje, jer se traži termin više.

СПРЕМНИ И МЛАДЕНЦИ И САЛЕ: Београдски угоститељи у приправности, чекају матуранте, сватове и њихове госте

Foto A. Stanković

Prema rečima Boška Bubanje iz restorana "Dajmond garden", budući bračni parovi su posebno zainteresovani za proslave u julu, pogotovo oni koji iz inostranstva dolaze u Srbiju na odmor.

- Svi termini do septembra su popunjeni. Mi smo samo čekali signal nadležnih da nam dozvole da radimo, posle 15 meseci koliko su trajale zabrane proslava - ističe Bubanja. - Zamolili smo mladence da pitaju svoje goste da li su vakcinisani ili su preboleli koronu i u 97 odsto slučajeva bio je neki od ta dva odgovora. Neznatan broj potencijalnih zvanica se izjasnio da još uvek nije spreman da prisustvuje bilo kakvoj vrsti slavlja.

I u "Epik ivent centru" slično stanje. Kažu da su slobodni termini za proslave venčanja odavno "planuli", te se nadaju da će sve biti realizovano onako kako je planirano, ali uz poštovanje usvojenih propisa.

- Prva proslava bi mogla da se organizuje već u subotu, ako sve bude kako treba - kažu iz ovog centra za organizovanje slavlja.

- Nadamo se da neće trebati mnogo vremena da se propisi usklade sa praksom. Zvali su nas i direktori nekih srednjih škola kako bi se raspitali pod kojim uslovima bi mogli da organizuju proslavu mature. Mnogo smo izgubili na svim poljima za vreme pandemije, te verujemo da ćemo bar deo uspeti da nadoknadimo.

GUŽVA I ZA ULEPŠAVANjE

IKIDANjE zabrane proslava usijao je telefone ne samo vlasnika sala, već i matičara, ali i frizera, šminkera i ostalih koji se bave ulepšavanjem. Svečane haljine, odela, cipele i tašnice ponovo se traže u buticima, a pojačano je interesovanje za cvetne aranžmane i dekoracije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024