ZA DOBAR VID I NEGOVANU KOŽU: Kajsije - sočna poslastica koja čuva zdravlje

V. N.

26. 07. 2023. u 15:44

ZA prevenciju slabljenja vida, dijabetesa i srčanih oboljenja, ali i za lepu, zdravu kožu - jedite kajsije, bar sada kada je sezona ovog voća.

ЗА ДОБАР ВИД И НЕГОВАНУ КОЖУ: Кајсије - сочна посластица која чува здравље

Foto: Shutterstock

Pune su vitamina i minerala koji pomažu pravilnom funkcionisanju organizma. Ako po vrućini nemate apetit, opet - jedite kajsije. Izrazito su hranljive, a "ne goje". Dve sveže voćke sadrže samo 34 kalorije, osam grama ugljenih hidrata, jedan gram proteina, 0,27 odsto grama masti, 1,5 grama vlakana.

Odličan su izvor beta-karotena i luteina, antioksidansa koji pomažu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala. Najbolje ih je jesti cele i neoljuštene.

Zahvaljujući antioksidansima i vitaminu C, ovo voće štiti kožu od štetnih spoljnih uticaja i UV zraka koji izazivaju trajna oštećenja. Vitamin C pomaže u obnavljanju kože i izgradnji kolagena, a beta-karoten štiti od opekotina izazvanih sunčevim zracima.

BONUS VIDEO -  Vežbe za ramena: Oslobodite se napetosti nakon dugotrajnog sedenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)