POČAST VELIKOM ŠAPČANINU: Održani 44. „Lazini dani“ - skup lekara, stomatologa i farmaceuta

V. M.

07. 11. 2022. u 18:54

U organizaciji Srpskog lekarskog društva – Podružnice Šabac, održani su 44. „Lazini dani“, skup koji dugi niz godina okuplja lekare, stomatologe i farmaceute kako bi sa kolegama podelili svoja iskustva.

ПОЧАСТ ВЕЛИКОМ ШАПЧАНИНУ: Одржани 44. „Лазини дани“  - скуп лекара, стоматолога и фармацеута

foto:V.Mitrić

Nakon dvogodišnje pauze zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom Kovida 19, u šabačkom hotelu „Sloboda“ okupilo se nekoliko desetina lekara iz Šapca i okoline da čuju  predavanja istaknutih stručnjaka.

– Potrudili smo se da ove godine nastavimo tradiciju i da podsetimo naše saradnike i naše doktore da „Lazini dani“ traju i da sa prisutnima podelimo iskustva iz raznih oblasti medicine -poručila jeje primarijus dr Ljiljana Stanimirović, predsednica Srpskog lekarskog društva – Podružnice Šabac.Ove godine sve su teme aktuelne iz razloga što su patologije koje se iz dana u dan pojavljuju, posebno vezane za Kovid 19, vrlo teške i dramatične, i potreban je kontakt sa kolegama iz drugih oblasti da bi što revnosnije lečili svoje pacijente.

U ime Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“, direktor dr Slobodan Popović, naglasio je da je „ponosan što je rođen u gradu u kojem je rođen Laza K. Lazarević, zasigurno jedan od najvećih Srba, veliki književnik i veliki lekar“.

-Malo je ljudi za koje se može reći da su u više oblasti učinili tako puno, a Laza K. Lazarević jedan je od njih -kazao je dr Popović. - Ponosan sam što sam iste struke kao dr Laza K. Lazrević i što sam deo zdravstvene ustanove koja nosi ime ovog velikog čoveka. Svega 11 godina bio je lekar, a u ovoj profesiji ostavio je nemerljiv trag. Njegova veličina, talenat, predanost, radoznalost i želja za učenjem i usavršavanjem, doprineli su da o njemu sa podjednakim divljenjem govorimo duže od stotinu godina. Šapčani nikada nisu zaboravili Lazu i šta je sve učinio za našu nauku i kulturu.

Svečanom otvaranju 44. „Lazinih dana“ prethodilo je polaganje venaca na spomenik ovom velikanu lekarske profesije i autoru bisera srpske književnosti u Gospodar Jevremovoj ulici. U okviru stručnog dela manifestacije, održana su tri predavanja i to: Klinički aspekti osteoporoze i suplementacija u cilju smanjenja rizika za nastanak osteoporoze koje je održala profesor dr Ksenija Bošković, predavanje na temu Reproduktivno zdravlje žena održala je profesor dr Milena Mitrović, a predavanje Imunološki poremećaji i posledice infekcije Kovid 19 kod nevakcinisanih osoba održao je profesor dr Vladimir Jurišić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)