"ZALIJTE" POSLE JELA: Čaša vina uz ručak, ili večeru, štiti od dijabetesa

V. N.

18. 03. 2022. u 09:50

NE bi trebalo da osećate krivicu što pijete čašu vina svake večeri, sve dok ga pijete uz obrok, tvrde naučnici. Naime, istraživanje je pokazalo da uživanje u čaši vina uz obrok može da smanji rizik od dijabetesa tipa 2 za 14 odsto.

ЗАЛИЈТЕ ПОСЛЕ ЈЕЛА: Чаша вина уз ручак, или вечеру, штити од дијабетеса

Foto Shutterstock

Nije isti slučaj kad su u pitanju pivo ili druga alkoholna pića, prema mišljenju naučnika.

Umerene količine vina uz obroke mogu da spreče dijabetes tipa 2, ukoliko nemate drugo zdravstveno stanje na koje bi moglo negativno da utiče umereno konzumiranje alkohola a u dogovoru sa lekarom, rekao je vodeći autor dr Hao Ma sa Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu.

Prethodne studije su identifikovale jedinjenje prisutno u opni grožđa, poznato kao polifenol, kao važno za snižavanje nivoa šećera u krvi.

BONUS VIDEO - UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)