TRENING NA TRACI NAJBRŽE TOPI MASNOĆE: Ovo su načini za sagorevanje kalorija

V. N.

29. 10. 2021. u 14:40

TRENING na traci najbolji je izbor ako vam je cilj sagorevanje što većeg broja kalorija i shodno tome topljenje masnih naslaga.

ТРЕНИНГ НА ТРАЦИ НАЈБРЖЕ ТОПИ МАСНОЋЕ: Ово су начини за сагоревање калорија

Foto: Depositphotos

Bilo da se odlučite za trčanje ili brzo hodanje sa nagibom ili bez njega, bez sumnje ćete uspeti da sagorite dosta energije.

Za vežbače koji imaju veći procenat masnog tkiva i koji su u slabijoj fizičkoj formi, a cilj im je topljenje potkožnog masnog tkiva, fitnes instruktori preporučuju da za početak rade jedan do dva treninga nedeljno. Ti treninzi bi trebalo da traju od 20 do 40 minuta, a preporuka je brzi hod.

* * * * * * * * *

Sprint

Kada je reč o sticanju besprekorne kondicije savetuju se treninzi bržeg trčanja i sprinteva u trajanju od 20 do 30 minuta uz prethodno zagrevanje svakog dana.

* * * * * * * * *

Puls

Trening na traci daće rezultate samo ukoliko uspete njime da ubrzate otkucaje srca. Lagana aktivnost podrazumeva 55 do 65 odsto od maksimalnog otkucaja srca, srednji intenzitet 65 do 75, a viši nivo 75 do 85 i visok intezitet vežbanja 85 do 95. Maksimalni broj otkucaja srca izračunava se kada se od broja 220 oduzme broj godina života.

* * * * * * * * *

Napredovanje

Da biste napredovali sa početničke pozicije, postepeno povećavajte opterećenje i vreme trajanja treninga. Vremenom kako napredujete, savet je da isprobate dobro poznati trening u trajanju od 20 minuta, a koji se sastoji od kratkih ali visokointezivnih intervala trčanja. Intervale kao i vreme aktivne pauze određujete sami.

* * * * * * * * *

Džoging

Onima koji imaju određeni nivo fizičke forme i kondicije savetuje se srednji intezitet treninga u vidu bržeg hoda, hoda pod nagibom i laganog džoginga. Ovakav trening bi trebalo da traje 30 minuta od dva do tri puta puta nedeljno. Idealno bi bilo da se ovaj vid rekreacije upražnjava nakon vežbi sa tegovima. Istovremeno ćete sagorevati kalorije i povećavati kondiciju vašeg kardiorespiratornog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati