ZATEGNITE TELO KAO STRUNU: Evo koje vežbe uz zdrav jelovnik dovode do dobrih rezultata

V. P.

09. 08. 2021. u 10:00

ZATEGNUTI mišići stomaka, leđa, ruku i nogu su uslov za besprekornu telesnu formu. Zato, ako želite da budete kao struna neophodno je da vežbate najmanje tri puta nedeljno. Pri tome, ključno je da radite vežbe koje angažuju sve mišićne grupe. Ka cilju do zategnutog tela bitan je i zdrav jelovnik, koji podrazumeva sve grupe namirnica, ali u ograničenim količinama. Drugim rečima, iako trenirate ne znači da možete da jedete koliko hoćete, već koliko je potrebno.

ЗАТЕГНИТЕ ТЕЛО КАО СТРУНУ: Ево које вежбе уз здрав јеловник доводе до добрих резултата

Foto: Depositphotos

Kada uskladite redovne treninge i izbalansiran jelovnik trebalo bi da postignete i dobro mentalno stanje, odnosno da stalno pronalazite motiv da nastavite sa navikama koje, osim dobrog izgleda, čuvaju i zdravlje.

Da biste bili zategnuti kao struna predlažemo vam univerzalne vežbe za jačanje stomaka, leđa, nogu, ruku i grudi.

Savet je da ih izvodite u ujednačenom ritmu, što znači da opušteno dišete i ne pravite brze, nagle i "seckajuće" pokrete, već da kontrolišete snagu i izdržljivost mišića. Njima ćete na najbolji način ojačati celokupnu muskulaturu i stvoriti uslov i za bavljenje drugim sportovima.

Ruke i grudi

Lezite na stomak i dlanove postavite ispod ramena. Noge savijte u kolenima. Podižite gornji deo tela snažnim odgurivanjem od podloge. Ponovite osam do 10 puta u tri serije.

Stomak

Lezite na leđa sa savijenim nogama. U rukama držite traku ili kanap. Podižite gornji deo tela od podloge i savijene noge istovremeno, a traku provlačite ispod nogu čime ćete povećati opterećenje, odnosno amplitudu podizanja. Ovo je najteža varijanta vežbe za jačanje trbušnih mišića, pa se zato savetuje naprednim rekreativcima. Lakša varijanta je ako naizmenično podižete jednu, pa drugu nogu sa provlačenjem trake. Ponovite vežbu u tri serije od osam do 10 puta.

Noge

Iz stojećeg stava, sa podignutim rukama u visini ramena spuštajte se u polučučanj, ali tako da vam kolena ne prelaze vrhove prstiju. Ponovite kao i prethodne vežbe, od osam do 10 puta u tri serije.

Leđa

Lezite na stomak, istovremeno podižite ruke i trup u visinu i jednu nogu. Spustite se u početni položaj pa ponovite vežbu sa suprotnom nogom. Ponovite u tri serije od osam do 10 puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)