ČLANSTVO POČELO DA SE RASIPA: Posle poraza Đukanovićeve koalicije na izborima, kriza trese Bošnjačku stranku

M. S.

24. 05. 2021. u 08:30

PORAZ koalicije okupljene oko DPS Mila Đukanovića, na parlamentarnim izborima 30. avgusta, doneo je rasulo u strankama-članicama.

ЧЛАНСТВО ПОЧЕЛО ДА СЕ РАСИПА: После пораза Ђукановићеве коалиције на изборима, криза тресе Бошњачку странку

Foto Bošnjačka stranka

Najžešće se trese u Bošnjačkoj stranci, čiji vrh je juče trebalo da zaseda u Plavu, povodom potresa prošle nedelje u stranci, ali i zbog pripreme kongresa, koji je odložen za kraj juna. Članstvo je počelo da se rasipa.

Najsnažniji udarac BS stigao je iz Podgorice. Potpredsednik Opštinskog odbora BS u glavnom gradu, Kemal Grbović podneo je ostavku na to mesto i na sve funkcije u partiji "zbog neprihvatanja različitog mišljenja, neuvažavanja stavova i predloga koji dolaze od članstva i aktivista i neshvatanja aktuelne političke situacije".

- To me je motivisalo da svoje dalje političko delovanje pokušam da ostvarim u drugačijem političkom ambijentu - kazao je Grbović, koji će najverovatnije svoj angažman, kao i dobar deo ljudi koji su sa njim napustili BS, nastaviti u URA.

I MLADI ODLAZE

BOŠNjAČKU stranku su napustili i predsednik Foruma mladih BS Podgorica Emir Pepeljak i njegov zamenik Denis Lukač. To je učinila i predsednica Foruma žena BS Podgorica Indira Međedović sa članicama. Iz odbora BS u Bijelom Polju otišao je u GP URA je dr Kenan Erović.

- Napustila su nas tri člana partije. Žalimo zbog njihovog odlaska, ali želimo im svu sreću - kaže portparol BS Adel Omeragić.

Redove BS je napustio i član Izvršnog i podgoričkog odbora Mithat Hodžić, zbog, kako je naveo, neslaganja sa određenim stranačkim odlukama.

- Nakon gubitka vlasti, dodatno sam se uverio da veliki broj funkcionera iz stranke samo brine za svoj lični interes, dok su im partija i građani koji su za nas glasali, na poslednjem mestu. S punim pravom mogu da kritikujem i osuđujem takve poteze određenih funkcionera, jer sam ja neko ko nije na štetu ove države, ovih građana uzimao stanove, uvećavao bankovne račune i slično, dok su se građani Crne Gore, posebno oni sa severa, iseljavali zbog lošeg egzistencijalnog statusa - jasan je bio Hodžić, naglašavajući da je jedan od razloga njegovog izlaska iz stranke osuda političke trgovinu žrtvama genocida u Srebrenici od strane Bošnjačke stranke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina