TUŽBA DRŽAVI OD TERORISTE: Crna Gora pred sudom zbog nesuđenih vlasnika malih hidroelektrana

M. SEKULOVIĆ

15. 05. 2021. u 08:38

JEDAN od osnivača terorističke OVK, Fljorin Krasnići (57), koga deo medija u Crnoj Gori predstavlja biznismenom i državljaninom SAD, uspeo je da na sud izvede državu Crnu Goru.

ТУЖБА ДРЖАВИ ОД ТЕРОРИСТЕ: Црна Гора пред судом због несуђених власника малих хидроелектрана

Ilustracija / Foto Borba.me

U Privrednom sudu u Podgorici počelo je suđenje po tužbi konzorcijuma koji predvodi Krasnićijeva firma Plava Hydro Power, koja preko advokatice Ane Đukanović, sestre predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, traži obeštećenje jer nije mogao da izgradi dve male hidroelektrane na Đuričkoj reci na području Plava. Ukupna investicija procenjena je na 12 miliona evra.

Konzorcijum je tužbu protiv države, sa zahtevom za obeštećenje, podneo 4. decembra prošle godine, baš na dan kada je izabrana sadašnja Vlada Crne Gore, koja je 29. decembra usvojila zaključak kojim raskida taj i još neke ugovore. Doduše, vlada Duška Markovića je još 2019. godine iskazala nameru da raskine ugovor jer je investitor kršio ugovorene obaveze, ali od toga nije bilo ništa, baš kao ni od postupka mirnog rešavanja spora kod Centra za alternativno rešavanje sporova.

Nema sumnje, promene koje će uslediti ubrzo u crnogorskom pravosuđu mogle bi da na površinu isteraju maglu oko dolaska ovog "biznismena" u Crnu Goru, u Dvore Balšića u Ulcinju, gde je sedište njegove firme sa kojom je Krasnići već učestvovao u gradnji male hidroelektrane u Majstorovini kod Bijelog Polja.

Krasnićijev dolazak na sever Crne Gore, u okolinu Plava, doveo je do konsezusa među pripadnicima pravoslavne, muslimanske i katoličke veroispovesti, koji se protive izgradnji hidroelektrane.

NAORUŽAVAO OVK

KRASNIĆI je van Kosmeta postao poznat po ulozi u dokumentarnom filmu "Bruklinska veza", svedočenju o sebi kao jednom od osnivača terorističke OVK i njenom finansijeru. Prema sopstvenom priznanju, sakupio je i za 30 miliona dolara kupio u SAD i kao "humanitarnu pomoć" izvezao na Kosmet ogromne količine oružja za OVK, u vreme kada su vlasti SAD tu zloglasnu organizaciju tretirale kao terorističku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024