PLANINAR BAJOVIĆ NA BRDU TOVIĆ ZATEKAO NEMAR LJUDI: Problem preko 100 divljih deponija otpada u okolini Nikšića

V. K.

03. 05. 2021. u 15:40

DOBRISLAV Bajović, penzionisani vojni oficir, planinar, stručno lice sa licencom iz oblasti zaštite životne sredine prilikom pohoda na brdo Tović (1141mn) nedaleko od Nikšića zatekao je nemar ljudi koji obilaze taj lepi kraj.

ПЛАНИНАР БАЈОВИЋ НА БРДУ ТОВИЋ ЗАТЕКАО НЕМАР ЉУДИ: Проблем преко 100 дивљих депонија отпада у околини Никшића

Foto: V. K.

- Ja sam sa planinarima i ljubiteljima prirode markirao planinarsko šetačku stazu do vrha. Međutim odmah iza prvih kuća naselja Dragova luka nailazi se pored makadamskog puta pet divljih deponija smeća koji  više godina odlažu nesavesni građani Nikšića. Smeće je raznoliko od komunalnog otpada, građevinskog otpada, istrošenih auto guma do uginulih životinja. Smeće se dovozi kamionima i bez sankcija odlaže na lokacijama pored puta. U vezi ovoga problema više puta u dužem vremenskom periodu obraćao sam se Opštini Nikšić, nadležnoj Komunalnoj inspekciji i Komunalno Nikšić ali bez uspeha. I dalje se odlaže smeće koje se povremeno pali, a da o tome nadležni iz lokalne uprave ne reaguju. Nije samo problem odlaganje otpada na Toviću, već je problem preko 100 divljih deponija otpada u okolini Nikšića, a posebno je alarmantno stanje korita reka Gračanice i Bistrice. Pre neki dan otišao sam u izletište Morakovo na izlet, a tamo ogromne količine ostavljenog otpada posle roštiljanja i popijene velike količine piva.  Pored problema odlaganja komunalnog otpada, Nikšić nema deponiju građevinskog i industrijskog otpada. Na sve strane odlaže se građevinski otpad, auto gume, školjke od havarisanih auta. Mislim da smo šampioni u količini bačenog otpada po glavi stanovnika! Puna su nam usta ekologije i često spominjemo Crnu Goru kao ekološku državu, ali u praksi odnos nam je ovakav kakav je. Nadam se da će nova vlast imati više sluha i osećaja za očuvanje životne sredine i reagovati na drastičnu devastaciju životne sredine - kaže za portal Novosti, Bajović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)