OBJAVLJENI DOKAZI: Bugarska mafija uz pomoć države švercuje cigarete preko Crne Gore, ovo je glavno prodajno mesto (VIDEO)

Novosti online

24. 04. 2021. u 15:09

EVROPSKA unija je od proglašenja crnogorske nezavisnosti 2006. godine do danas donirala je više stotina miliona evra za jačanje institucija i vladavine prava, međutim na samo kilometar od ambasade EU u Podgorici cveta šverc cigareta, među kojima su i brendovi koji se zvanično proizvode van teritorije Crne Gore.

ОБЈАВЉЕНИ ДОКАЗИ: Бугарска мафија уз помоћ државе шверцује цигарете преко Црне Горе, ово је главно продајно место (ВИДЕО)

Foto: PUK

Glavno prodajno mesto za ilegalne cigarete u Podgorici je tržni centar poznat kao Gintaš. Ispitujući koje se sve cigarete prodaju na crnom tržištu, novinarski tim je došao do saznanja da se veći deo tih cigareta zvanično proizvodi u Bugarskoj.

Cigarete imaju oznaku bugarskih firmi, koje su ih registrivale kao svoje, ali nemaju akcizne markice Crne Gore. Radi se o kompanijama koje se povezuju sa bugarskom mafijom.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija Crne Gore, u periodu od 2016. do 2020. godine, iz Bugarske je u Crnu Goru izvezeno nešto preko 21.000 dolara vrednih cigareta. Ta informacija može da se pronađe u registru Ujedinjenih nacija – Comtrade.

Međutim, u istom registru Ministarstvo finansija Bugarske izveštava da je iz te zemlje u Crnu Goru u istom vremenskom periodu izvezli oko 20 miliona dolara vrednih duvanskih proizvoda. To znači da je ranije Ministarstvo finansija Crne Gore prikrilo prave podatke o uvozu duvana iz Bugarske.

U nastavku pogledajte istraživački dokumentarac u vezi gore pomenutog slučaja:

(Lupa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna