DIZAJNERKA MIRJANA DELETIĆ ZA DIPLOMATU! Skandalozna odluka vlasti Crne Gore o imenovanju specijalnog izaslanika pri EU

V. K. - M. S.

23. 04. 2021. u 22:28

UMETNICA i dizajnerka ženskih torbi Mirjana Deletić postavljena je 1. aprila za specijalnog izaslanika Crne Gore pri Evropskoj uniji sa sedištem u Briselu!

ДИЗАЈНЕРКА МИРЈАНА ДЕЛЕТИЋ ЗА ДИПЛОМАТУ! Скандалозна одлука власти Црне Горе о именовању специјалног изасланика при ЕУ

Mirjana Deletić

Ona živi u Belgiji, angažovana je na period od godinu dana, a odluka šefa diplomatije Đorđija Radulovića doneta je na osnovu saglasnosti Vlade Duška Markovića.

U međuvremenu je procurila informacija da je Deletićeva završila srednju školu za turizam u Podgorici, da bi potom upisala fakultet u Prištini i na njemu studirala od 1995. do 2007. godine. Posle završenih studija engleskog jezika i književnosti ona je, kako se može čuti, magistrirala u Gracu.

U njenoj biografiji navodi se da tečno govori engleski, dok joj je francuski, koji je službeni u Belgiji, limitiranog nivoa, ali ipak smatra da može u službenoj komunikaciji da se služi i tim jezikom.

Ona je, kako se priča u Podgorici, radila razne poslove u svojoj profesionalnoj karijeri, uglavnom u nevladinim ili međunarodnim organizacijama. Ipak, kako sama navodi, njena strast su - tašne! Na prezentaciji firme čiji je izvršni direktor i osnivač "DELETI handbags", a koja se bavi proizvodnjom i dizajnom tašni, piše da je 2011. otkrila svoju kreativnost i posvetila se torbama kojima se bavila punih šest godina.

Te godine stvorila je "Deleti", malu luksuznu liniju tašni za žene i muškarce. Deletićeva je svojevremeno bila stanovnica Kenije, i tu zemlju predstavljala je na afričkom modnom dizajnu 2014. kada je ponela epitet najboljeg dizajnera istočne Afrike!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!