SPREMNI ZA VAKCINE: U Baru masovna imunizacija građana počinje krajem aprila

B. DABIĆ

22. 04. 2021. u 12:30

ZA masovnu vakcinaciju, koja bi trebalo da počne do kraja aprila u Domu zdravlja Bar u potpunosti su spremni.

СПРЕМНИ ЗА ВАКЦИНЕ: У Бару масовна имунизација грађана почиње крајем априла

Foto: B. Dabić

Direktorka te ustanove dr Branka Purlija navodi da će u masovnu vakcinaciju biti uključeno oko 100 zdravstvenih radnika.

- Masovna vakcinacija planirana je na dva mesta - u Sportskoj sali Gimnazije "Niko Rolović" (sedam punktova) i u Hotelu "Princes" (pet). Punktovi su u celosti spremni kada je u pitanju oprema, spremni smo i kadrovski. Pripreme su uključivale nabavke, uglavnom iz sredstava ZU DZ Bar, pleksiglasa, stolova, stolica, računara, frižidera - kazala je dr Purlija.

Na pitanje kako će izgledati proces masovne vakcinacije, dr Purlija kaže da građani treba da ponesu zdravstvenu knjižicu, ili ličnu kartu, odnosno pasoš, ako je strani državljanin.

FOTO: B. D.

- Na jednu od dve pomenute lokacije čekaće ga naše osoblje, koje će mu izmeriti temperaturu i dezinfikovati ruke. Sledi ubacivanje podataka u kompjuter, nakon čega će biti upućen na numerisani punkt, kod lekara. Nakon pregleda i uvida u zdravstveni karton, građanin se direktno upućuje kod medicinske sestre da se vakciniše. Dobija se potvrda o vakcinaciji. Nakon vakcinacije potrebno je ostati u prostoriji od 15 do 20 minuta - objašnjava dr Purlija, i dodaje da je zbog stepeništa u hotelu "Princes" preporučljivo da mlađe osobe idu tamo na vakcinaciju.

PORUKA

GRAĐANIMA poručujem da se poštuje njihova slobodna volja, a od istih očekujem da veruju u zdravstvenu pismenost kako bi ovu turističku sezonu dočekali u punom sjaju i koronu ostavili za nama, poručila je dr Branka Purlija.

Prema njenim rečima, nije potrebno da zaposleni građani uzimaju slobodan dan nakon vakcinacije, ali je važno da se u slučaju bilo kakvih tegoba bez odlaganja jave u DZ Bar.

Sa početkom masovne vakcinacije krenuće se i u kućne posete, sa ciljem vakcinacije starijih nepokretnih pacijenata. Za stanovnike Ostrosa i Virpazara biće određen poseban termin za vakcinaciju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere