MALTRETIRAO I PREBIJAO UČESNIKE LITIJA: Bura zbog izbora novog načelnika Centra bezbednosti Pljevlja, građani najavljuju blokadu grada!

M. D.

20. 04. 2021. u 07:26

IZBOR novog načelnika Centra bezbednosti Pljevlja Harisa Đurđević koji je do sada obavljao poslove rukovodioca Jedinice za suzbijanje opšteg i privrednog kriminala u ovom centru, podigao je na noge građane koji su najavili da će blokirati CB Pljevlja.

МАЛТРЕТИРАО И ПРЕБИЈАО УЧЕСНИКЕ ЛИТИЈА: Бура због избора новог начелника Центра безбедности Пљевља, грађани најављују блокаду града!

Foto: M. D.

Grupa građana se obratila pismom premijeru Krivokapiću, ministru unutrašnjih poslova Sekuloviću i direktoru policije Brđaninu u kom traže da hitno promene odluku. Kao glavni razlog navode to da je Đurđević "u toku trajanja litija učestvovao u hapšenju i maltretiranju vernog naroda".

- Draga gospodo iz Vlade Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova, gospodine Brđanine, imate toliko izbora za postavljanje novog načelnika CB Pljevlja tako da ne želimo batinaša Harisa Đurđevića. Taj inspektor je poznat po privođenju, maltretiranju, vređanju i prebijanju učesnika litija. Ukoliko njega postavite građani će izaći na ulicu i blokirati CB i neće se razići dok grešku ne ispravite - navodi se, između ostalog, u pismu grupe građana.

Oni u pismu ističu da su Pljevlja grad koji je svojim litijama i predizbornim radnjama doneo najveći doprinos u obaranju tridesetogodišnje vladavine DPS.

PRIČE O METKU?

- HOĆETE da nam postavite Harisa umesto Dragana, a isti Haris je na jednom od tih njihovih kolegijuma izjavio da bi situaciju sa "molerima" i "litijašima" rešio lako, po metak u čelo i rešena stvar, a Pljevlja su mala i sve se sazna - navodi u pismu grupa građana postavljajući pitanje "da li vi to isto nastavljate stopama onih protiv kojih smo se borili?".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)