"KOMITE" NASTAVLJAJU DA ZAGORČAVAJU ŽIVOT NARODU CRNE GORE: Ponovo ljudima blokiraju magistralni put, šire koronu i ne haju za mere (FOTO)

V. K.

12. 04. 2021. u 18:02

„KOMITE“ su i danas u 16 časova blokirale magistralni put Nikšić –Podgorica u mestu Bogetići, a blokada će trajati sve do 20 sati.

КОМИТЕ НАСТАВЉАЈУ ДА ЗАГОРЧАВАЈУ ЖИВОТ НАРОДУ ЦРНЕ ГОРЕ: Поново људима блокирају магистрални пут, шире корону и не хају за мере (ФОТО)

Foto: V. K.

Oni su premijeru dali rok da se do danas izvine „komitama“ zbog navodnih pretnji, a nadležni procesuiraju vozača službenog vozila PG-CG301, saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih stakala, kada je došlo do incidenta. Zahtevaju da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva poništi, ili da se donese nova uz učešće suverenističkog bloka i predstavnika svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

- Blokirali smo magistralu jer smo hteli da pokažemo Vladi da ne može da radi ono što nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima i da na mala vrata donese odluku kojom našim državljanima u inostranstvu oduzima državljanstvo i pravo glasa, a uvodi to pravo građanima koji zaista nemaju to pravo. Mi se takođe povlačimo na određeno vreme ali ćemo se vratiti ako pokušaju. Taj drugi put će biti drugačiji jer nije do nas, do njih je. Oni moraju da povedu računa o svojim delima. Mi ne možemo nazad. To je suština svega - rekao je jedan od prisutnih Dragan Nikčević.

Današnjim okupljanjem na Bogetićima prekšene su mere Ministarstva zdravlja donete u cilju suzbijanja virusa korona. „Komite“ ne nose zaštitne maske i ne pridružavaju se distance od dva metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)