POČINJE ASFALTIRANJE NJEGOŠEVE ULICE: Nastavljaju se radovi na glavnoj saobraćajnici u Herceg Novom

V. V.

10. 04. 2021. u 17:50

OSIM što je glavna hercegnovska ulica, NJegoševa koja vijuga od Igala do srca Herceg Novog, trga ispod gradskog sata ima zaista prelepu priču.

ПОЧИЊЕ АСФАЛТИРАЊЕ ЊЕГОШЕВЕ УЛИЦЕ: Настављају се радови на главној саобраћајници у Херцег Новом

Foto: V. V.

Kreće od glavnog gradskog trga, prolazi pored parka Boka i parka Svetog Leopolda, pokazuje promišljenu arhitekturu Petra Dobrovića i njegovu upečatljivu zgradu Pošte, iz ulice se vidi zadužbina Dukovića, od nje se odvaja staza za gradski muzej Mirka Komnenovića, ona dodiruje dvorište kuće Iva Andrića, pa kuću u kojoj je hercegnovska leta provodio Stevan Raičković, školu u sklopu crkve Svetog Spasa u kojoj je NJegoš učio, nosi most Milašinovića, jedan od najstarijih u gradu, a onda se polako pored odmarališta Vojvodina utapa u Igalo. I zbog ove priče uređenje NJegoševe je posao koji raduje. U narednih petnaestak dana biće asfaltirano nešto više od 700 metara NJegoševe ulice, a posao će početi sutra (nedelja 11. april) Prema rečima Jovana Subotića, savetnika predsednika Opštine, već su završeni radovi na provlačenju strujnih kablova  omogućen je  prilaz mašinama.

- Vrednost radova je oko stotinu hiljada evra, a reč je o deonici  u samom centru grada koja je vapila za saniranjem - informisao je  Subotić.

Zbog ovog posla saobraćaj u NJegoševoj i ulici Save Kovačevića, od zgrade  Novljanke u naselju Topla  do hotela "Plaža", biće privremeno zabranjen za sva motorna vozila u period od 8 do 15 i od 16 do 18 časova.

Subotić ističe da je uređenje putne infrastrukture jedan od prioriteta lokalne uprave I to ne samo u gradskom i prigradskom eoskom području opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)