POVUCITE ODLUKU O PROTERIVANJU AMBASADORA BOŽOVIĆA: Molba Vladi Crne Gore dve hercegnovske nevladine organizacije

V.V.

26. 03. 2021. u 15:56

PREMIJERU Zdravku Krivokapiću iz dve hercegnovske nevladine organizacije „Karađorđe" i FK „Obilić" uputili su otvorena pisma s molbom da povuče odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

ПОВУЦИТЕ ОДЛУКУ О ПРОТЕРИВАЊУ АМБАСАДОРА БОЖОВИЋА: Молба Влади Црне Горе две херцегновске невладине организације

Foto. Arhiva

Predsednik  NVO „Karađorđe" Predrag Vujnović navodi da je primarni cilj ove organizacije očuvanje sećanja na istorijske, kulturne i verske momente u istoriji srpskog nacionalnog i duhovnog bića na prostorima Herceg Novog, Boke Kotorske i cele Crne Gore, te da je „bolna i nezasluženo ponižavajuća odluka prošlog režima da protera ambasadora Božovića". Ona nema utemeljenje u „činjeničnom stanju već u ideološkoj platformi hibridnog kreiranja neprijatelja."

- Srbi u Crnoj Gori nikada nisu bili neprijatelji Crne Gore, naprotiv, oni su Crnu Goru opevali i ovekovječili, u domaćoj i stranoj istoriji. Tako je i sa Srbima iz Boke Kotorske, naši tragovi u prošlosti su široki putevi kojima Crna Gora može ići u svoju budućnost,poručio je između ostalog Vujnović uz komentar da bi time vratili stvari u prirodni tok „koji bratsku ljubav i poštovanje nikada ne može dovesti u pitanje".

U pismu koje je potpisao predsednik FK „Obilić" Miro Lučić predsatvljen je kratko  ovaj sportski  kolektiv, snažnog humanitarnog karaktera koji ima 144 člana a njima je obezbeđena  besplatna članarina,  oprema, registracija, imaju  kvalitetne trenere  i stručne radnike, žensku selekciji i preko 20 reprezentativaca i reprezentativki koje su je „dali ovoj državi" . „Obilić" je ponosan na svoju multietničnost, sklad i poštovanje, na moralne i tradicionalne vrednosti koje neguje, a zasnovane sun na Svetosavlju.

Lučić je istakao i „da se  se svih ovih godina u Crnoj Gori vodila  diskriminatorska  politika prema srpskom narodu koja je kulminirala  proterivanjem ambasadora Božovićapremda je on za  Srbe u Crnoj Gori „prvi i pravi predstavnik matice" kojoj pripadaju.

-Logika te poruke je jasna i lako razumljiva: ako ovako možemo tretirati ambasadora koji je uz to i rođeni Crnogorac, sa vama običnim Srbima obračunaćemo se najbrutalnije i najsurovije, naveo je između ostalog Lučić.

U  pismima je zatraženo  da  se  povratak Ambasadora dozvoli „na častan način, bez uslovljavanja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)