DOM NOBELOVCA DEO HERCEGNOVSKE TURISTIČKE PONUDE: Za 31. mart zakazano otvaranje kuće Ive Andrića

V.V.

25. 03. 2021. u 16:43

NAKON dva odlaganja, zbog loše epidemiološke situacije u Herceg Novom, dogovoreno je da je 31. mart konačan termin za otvaranje eko muzeja-kuće Nobelovca Iva Andrića.

ДОМ НОБЕЛОВЦА ДЕО ХЕРЦЕГНОВСКЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ: За 31. март заказано отварање куће Иве Андрића

Foto: V.V.

Ovaj lep objekat koji je tokom protekle dve godine rekonstruisani uređen ubrzo će postati deo  gradske turističke ponude. U saradnji sa tur-operaterom "Trend Travel" iz Herceg Novog, Agencija za lokalnu demokratiju je kreirala poseban turistički paket, dvosatnu šetačku turu sa fokusom na razvijeni model eko-muzeja i muzeja zajednice, u okviru "Ko.Ko Tur" projekta.

Kako navode iz Agencije za lokalnu demokratiju, tura počinje od Kuće Iva Andrića, gde će posetioci moći da vide stalnu postavku vezanu za život Nobelovca u Herceg Novom, ali i preko elektronskog pametnog totema da se upoznaju sa ostalim tačkama ekomuzeja/muzeja zajednice, kao i eko-muzejima u mediteranskoj mreži ekomuzeja. Pomenute tačke predstavljaju kulturno-istorijsko, prirodno, materijalno i nematerijalno nasleđe. Magija Herceg Novog koja je privukla poznatog pisca i njegovu suprugu, ali i mnoge druge umetnike i kretivne ljude poput Zuka Džumhura, Branka Ćopića, Mihaila Lalića, Petra Lubarde, Voja Stanića, i dalje nastavlja da inspiriše stanovnike Herceg Novog da stvaraju za zajednicu i posetioce.

Foto: V.V.

Mnogo kulturnih slojeva, vidljivih u arhitekturi grada, bogata i živopisna priroda i vegetacija, more i planine, očigledno na neki način podstiču aktivnosti stanovnika ovog grada, podstiču ih  da stvaraju, slikaju, pišu, bave se sportom i oživljavaju stare zanate, navode u Agenciji za lokalnu demokratiju, uz napomenu da će ovaj turistički paket biti dostupan kao dvosatna šetačka tura i biće promovisan putem društvenih mreža i online turističkih sajmova tokom važenja epidemiooloških mera. U budućnosti će biti u mreži ponude turističkih pod-ponuđača.

Ovaj paket je nastao u okviru "Ko.Ko.Tur" projekta koji finansira Evropska unija kroz Instrument pred-pristupne pomoći. Konfinansijer je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024