VAKCINACIJA U PONEDELJAK: U barskom Domu zdravlja cepivo će dobiti prioritetne grupe

B. Dabić

14. 03. 2021. u 17:39

U ZDRAVSTVENOJ ustanovi Dom zdravlja Bar u ponedeljak u 8:00 počinje vakcinacija građana po prioritetnim grupama.

ВАКЦИНАЦИЈА У ПОНЕДЕЉАК: У барском Дому здравља цепиво ће добити приоритетне групе

Foto: B. Dabić

Osim putem broja 1717, građani se za vakcinaciju mogu prijaviti i putem sajta covidodgovor.me.

-Naši vredni volonteri danima rade na zakazivanju, putem broja 1717. Ukoliko još niste pozvali broj 1717 za zakazivanje vakcinacije, pozivamo Vas da to uradite, naveli su iz Doma zdravlja Bar.

Prvih 50 doza vakcine protiv koronavirusa barskom Domu zdravlja isporučeni su 23. februara. Prve doze vakcina protiv Covid-a 19 u Crnu Goru su stigle sredinom februara, kada je na podgoričkom aerodromu delegacija Vlade dočekala kontigent od dve hiljade doza vakcina Sputnjik Ve, koje je Srbija donirala Crnoj Gori. Nakon toga u Crnu Goru je stiglo pet hiljada doza vakcine Sputnjik Ve iz Rusije, a potom još 30 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm. U Crnu Goru je 7. marta stigla druga pošiljka od još pet hiljada ruskih Sputnjik Ve vakcina, od ukupno 50 hiljada ugovorenih doza tog proizvođača.

U Crnu Goru u utorak je stigao drugi kontingent od dve hiljade doza vakcina Sputnjik Ve, iz donacije Srbije. Kako je saopšteno iz Vlade, Crna Gora radi na proširivanju ugovora za još 200 hiljada ruskih vakcina. U toku su pregovori za kupovinu preko 200 hiljada doza Sinofarm i 150 hiljada Fajzer vakcina, kao i 84 hiljade doza Astra Zeneke.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Crnoj Gori je počela 20. februara, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu, proizvođača Sputnjik, je korisnik Doma za stare u Risnu. Broj trenutno vakcinisanih osoba u Crnoj Gori iznosi 3.793, prema podacima dostupnim na sajtu covidodgovor.me, preko kojeg je, takođe, moguća prijava za vakcinaciju.

U Baru je, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, trenutno aktivan 581 slučaj. U Crnoj Gori je trenutno aktivno 9,099 slučajeva, a broj preminulih, od početka epidemije, iznosi 1,122.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja