JEDANAEST GRADOVA U CRNOJ GORI ZAKLJUČANO: Danas u podne novine i u međugradskom saobraćaju - kontrole se pooštravaju

B.Dabić

11. 03. 2021. u 12:52

DANAS od 12 sati u Crnoj Gori na snagu stupaju nove mere koje se odnose na zabranu putničkog međugradskog saobraćaja.

ЈЕДАНАЕСТ ГРАДОВА У ЦРНОЈ ГОРИ ЗАКЉУЧАНО: Данас у подне новине и у међуградском саобраћају - контроле се пооштравају

Foto Depositphotos

Novina, kada je u pitanju međugradski saobraćaj, kretanje nakon 21 čas, kao i kretanje u dane vikenda je da pored potvrde (koja mora biti izdata nakon 10. marta 2021. godine) koju pravna lica izdaju kategoriji zaposlenih u prilogu moraju zaposlenim biti izdati i: rešenje o zasnivanju radnog odnosa (original ili kopija overena i zavedena od strane pravnog lica) ili ugovor o radu (original ili kopija, overen i zaveden od strane pravnog lica).

Uprave policije napominju da jedan od ova dva nova dokumenta moraju biti izdata od istog pravnog lica i glasiti na isto fizičko lice- zaposlenog (kao i potvrda).

- Samo uz ova dva dokumenta zajedno (potvrda i rešenje o zasnivaju radnog odnosa, ili potvrda i ugovor o radu), vozačima i putnicima – zaposlenim i ostalim učesnicima u saobraćaju biće od stane policijskih službenika dozvoljen međugradski saobraćaj i kretanje nakon 21 čas i dane vikenda, kao i izlazak, ili ulazak  u „zaključane" opštine, saopšteno je iz Uprave policije.

U svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ili kršenje usvojene Naredbe i mera Ministarstva zdravlja, policijski službenici će preduzimeti zakonom propisane mere i aktivnosti.

Mere su donesene u sredu, a konkretno ova vezana za međugradski saobraćaj počinje se kontrolisati od danas (11. marta)  u 12,00 časova, kako bi poslodavci mogli zapslenima izdati nove potvrde i rešenja ili ugovore o radu.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, kao i pravna lica, da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu, da se usvojene mere i Naredba sprovedu na propisan način. Propisano je da će se zabrana putničkog međugradskog saobraćaja realizovati za 11 gradova, kao i za ostale u dane vikenda u vremenu od petka u 21 časova do ponedeljka u 05 časova na teritoriji čitave Crne Gore - navodi se u saopštenju Uprave policije.

ZAKLJUČANO 11 GRADOVA U CRNOJ GORI

Prema novim merama u Crnoj Gori koje su donesene 10. marta, a važiće u narednih sedam dana, za gradove i opštine koje imaju 14-dnevnu stopu incidence na 100.000 stanovnika veću od 800, a to su: Podgorica, Budva, Tivat, Herceg Novi, Ulcinj, Cetinje, Nikšić, Plužine, Bar, Kotor i Pljevlja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)