U ULCINJU NAJVIŠE ZARAŽENIH U CRNOJ GORI: Sve je veći broj zaraženih u školama, u bolnici u Baru skoro da nema mesta

B.D.

05. 03. 2021. u 15:18

ULCINj je danas opština sa najviši inficiranih po glavi stanovnika. Složena epidemiološka situacija, kulminirala je nakon što je koronavirus otkriven u obrazovnim ustanovama.

У УЛЦИЊУ НАЈВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ У ЦРНОЈ ГОРИ: Све је већи број заражених у школама, у болници у Бару скоро да нема места

Foto: B. Dabić

- Poslednjih dana kulminirala je izuzetno teška i složena epidemiološka situacija u Ulcinju, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji čelnika  Opštine Ulcinj i  policije.

Potpredsednice opštine Ulcinj Hadidže Đoni, potpredsednik Astrit Hodže, rukovodilac  Koordinacionog tela u OB Ulcinj Aleksa Kočović i načelnik Komunalne policije Milazim Mustafa konstatovali su da “najviše zabrinjava ulazak kovida u obrazovne institucije, od predškolskih, pa do srednje škole”.

- Nažalost, kovidom su zaraženi i učenici i nastavnici. Isto tako, ova situacija je napravila težak udar i na naš zdravstveni sistem, kako na Dom zdravlja u Ulcinju, tako i na regionalnu Kovid bolnicu u Baru”. U Kovid bolnici u Baru skoro da nema više upražnjenih mesta,  primaju se i hospitalizuju bolesnici sa najtežom kliničkom slikom. Svi treba da budu svesni činjenice da se u tim institucijama daju nadljuski napori da se pacijenti opskrbe, kazali su čelnici Ulcinja.

Od četvrtka u Ulcinju, sem prehrambenih, zdravstvenih ustanova, apoteka i benzinskih pumpi, praktično ništa drugo ne radi.

- Ove pojačane mere nisu uvedene radi kažnjavanja, jer smo svi svesni činjenice da je ekonomija i finansijska sigurnost svima značajna. Isto tako, svesni smo da će ovo zatvaranje biti veliki udar po našu ekonomiju. Međutim, iznad svega su zdravlje i životi građana. Istakli su čelnici opštine Ulcinj tražeći od građana da sve  mere u potpunosti budu prihvaćene i u potpunosti poštovane.

- Mere moraju biti poštovane zbog vas, zbog nas, zbog naših najbližih, zbog predstojeće sezone i zbog što bržeg izlaska iz ove situacije, zaključeno  je u zajedničkom obraćanju čelnika Ulcinja.

Od subote neće više biti upozoravanja građana zbog eventualnog kršenja epidemioloških naredbi, već će se primenjivati kaznene mere..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri